Σκάνδαλο ντόπινγκ συγκλονίζει την Premier League -Εμπλέκει Λέστερ, Άρσεναλ και Τσέλσι το πρωτοσέλιδο των Sunday Times | Mikrometoxos.gr

Σκάνδαλο ντόπινγκ συγκλονίζει την Premier League -Εμπλέκει Λέστερ, Άρσεναλ και Τσέλσι το πρωτοσέλιδο των Sunday Times

03.04.2016 15:24

Μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύπτουν οι Sunday Times, καθώς σύμφωνα με το κεντρικό θέμα της έγκυρης εφημερίδας ο γιατρός Μαρκ Μπόναρ χορήγησε σε περισσότερους από 150 αθλητές ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής τους. Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε πολλούς αθλητές της Premier League ανάμεσα στους πελάτες του (που δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα), με κάποιους από αυτούς να είναι παίκτες της Άρσεναλ, της Τσέλσι, της Λέστερ και της Μπέρμιγχαμ.

image

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο 38χρονος γιατρός, ενώ το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως δεν έχει αποδείξεις αν οι ισχυρισμοί του είναι αληθείς, ενώ όσοι εκ των αθλητών προσεγγίστηκαν από τους Times για σχόλιο, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ήδη η βρετανική κυβέρνηση διέταξε στη βρετανική υπηρεσία αντιντόπινγκ (UKAD) να προβεί σε έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αντιδράσεις από Αρσεναλ και Τσέλσι

«Η Άρσεναλ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη για τη δημοσίευση αυτών των λανθασμένων ισχυρισμών που δεν έχουν βάση. Οι Sunday Times γνωρίζουν πως αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν βάση και παρ’ όλα αυτά τις δημοσίευσε. Ο σύλλογός μας λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις ευθύνες του απέναντι στον συγκεκριμένο τομέα και οι παίκτες μας γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Υπακούμε αυστηρά σε όλες τις οδηγίες από την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ», ανέφεραν οι «κανονιέρηδες».

«Οι ισχυρισμοί των Sunday Times που μας αφορούν είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι. Η Τσέλσι δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου γιατρού και δεν έχει γνώση ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο κάποιος ποδοσφαιριστής μας. Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά τη χρήση τέτοιων ουσιών στον αθλητισμό και είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με όλους τους κανονισμούς αντιντόπινγκ. Οι παίκτες της Τσέλσι υποβάλλονται τακτικά και λεπτομερώς σε εξετάσεις από τις αρμόδιες αρχές», υποστήριξαν εκπρόσωποι της Τσέλσι.

photo: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017