Σημαντικά κέρδη στη Wall παρά την πτώση του αργού- O S&P 500 +1,67% | Mikrometoxos.gr

Σημαντικά κέρδη στη Wall παρά την πτώση του αργού- O S&P 500 +1,67%

17.02.2016 00:28

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall Street μετά τη χθεσινή αργία καθώς ήταν η μέρα της Προεδρίας στις ΗΠΑ.

Οι τρεις βασικοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης μετά την ώθηση που έδωσε η συμφωνία που κατέληξαν τέσσερις χώρες-παραγωγοί πετρελαίου σε συνάντησή τους σήμερα στο Κατάρ, να διατηρήσουν την παραγωγή στα επίπεδα του Ιανουαρίου και να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω αύξηση.

Παρά την εξέλιξη αυτή, οι τιμές του πετρελαίου δεν ακολούθησαν την ίδια πορεία, καταγράφοντας απώλειες με το αργό πετρέλαιο WTI να χάνει 40 cents και να ολοκληρώνει τις συναλλαγές στα 29,04 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα έχουν αναζωπυρωθεί οι ελπίδες στις τάξεις των επενδυτών πως οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης και της Ιαπωνίας θα ενισχύσουν τη διασταλτική νομισματική πολιτική. Μια τέτοια εξέλιξη “καλωσορίζεται” από τους επενδυτές καθώς καθησυχάζονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κέρδισε 222 μονάδες (1,39%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 16.196 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 98 μονάδων (2,27%) και έκλεισε στις 4.436 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 31 μονάδες (1,67%) και τερμάτισε τις συναλλαγές στις 1.896 μονάδες.

Για τον S&P 500, οι κλάδοι με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει ο βιομηχανικός και αυτός της κατανάλωσης. Στον Dow Jones, ξεχώρισαν η μετοχή της Boeing Co. με κέρδη 3,65%  και της Caterpillar Inc. με κέρδη 3,26%. Για τον Nasdaq ηγέτης κλάδος στα κέρδη ήταν ο κλάδος της τεχνολογίας.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης Empire State μεταποιητικής δραστηριότητας της Νέας Υόρκης παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος για το Φεβρουάριο, ελαφρώς βελτιωμένος, σε επίπεδο -16,9 από το – 19,4 του Ιανουαρίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση προέβλεπαν πως θα κινηθεί σε επίπεδο -12.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της ADT Corp. εκτοξεύτηκε κατά 47,53%, μετά τη συμφωνία συγχώνευσης με την Apollo Global Management LLC, σε ένα deal ύψους 6,93 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Morgan Stanley κέρδισε 2,66% και της Goldman Sachs κατέγραψε κέρδη 1,93% μετά την αναβάθμιση των status των σε “overweight” από την J.P. Morgan Chase & Co.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017