Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ

22.10.2015 18:29
Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ από τη στιγμή που ο  Mario Draghi δεν άφησε αμφιβολίες στους επενδυτές για το γεγονός ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει μέτρα νομισματικής ώθησης για την ενίσχυση της πληγείσας οικονομίας.
Το κοινό νόμισμα κατέγραψε απώλειες έναντι και των 16 βασικών νομισμάτων από τη στιγμή που ο Draghi είπε στους αξιωματούχους ότι θα επανεξετάσει την ποσοτική χαλάρωση τον Δεκέμβριο. Η αγορά ομολόγων τυπικά αναμένεται να λήξει τον Σεπτέμβριο του 2016 θα συνεχιστεί μέχρι η ΕΚΤ να δει μια σταθερή αύξηση στην προοπτική του πληθωρισμού.
Υπό συζήτηση είναι επίσης η περαιτέρω μείωση του αρνητικού επιτοκίου καταθέσεων. Η υποχώρηση του ευρώ δικαίωσε τους traders που την περίμεναν μετά το πρόσφατο ράλι που είχε κάνει το κοινό νόμισμα έναντι του δολαρίου.
«Ο Draghi παρέθεσε μία ξεκάθαρη επιβεβαίωση ότι η ΕΚΤ θα ενισχύσει τη νομισματική πολιτική της τον Δεκέμβριο και τόσο η ποσοτική χαλάρωση, όσο και η μείωση του επιτοκίου καταθέσεων είναι στο τραπέζι» ανέφερε ο Νικ Κούνις αναλυτής στην ABN Amro Bank στο Άμστερνταμ.
Το ευρώ υποχώρησε κατά 1,6% και η ισοτιμία διαμορφώθηκε στα 1,1159 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Οκτωβρίου.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017