Σε υψηλό 7 εβδομάδων η Σαγκάη - Ισχυρή άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σε υψηλό 7 εβδομάδων η Σαγκάη – Ισχυρή άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια

12.10.2015 10:25

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν τα χρηματιστήρια της Ασίας, με τον κλάδο της βιομηχανίας και των πρώτων υλών να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών μετά την ανάκαμψη των τιμών των εμπορευμάτων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia-Pacific ενισχύεται 0,6%,ενώ σε διάστημα ενός μήνα έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 11%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άλμα 3,1%, σε υψηλό εφτά εβδομάδων, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας προέβη σε νέα μέτρα για να τονωθεί η οικονομία, λέγοντας ότι η διόρθωση της εγχώριας αγοράς έχει “σχεδόν τελειώσει”.

Η PBOC ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο, ότι θα διευρύνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα ενισχύσει τις δανειακές λειτουργίες χρηματοδότησης του εγχώριο τραπεζικού συστήματος. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε δύο περιοχές  και επιτρέπει στις τράπεζες να βάζουν ενέχυρο συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία ώστε να εξασφαλίζουν δάνεια από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

Στα εταιρικά νέα, η China Reform Holdings ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το 6% της China Tower έναντι 10 δισ. γουαν (1,58 δις δολάρια).

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 1%.

Στο Τόκιο, η αγορά ήταν κλειστή λόγω τοπικής εορτής.Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο IDX στην Ινδονησία ενισχύεται 0,82%, ο KLCI στη Μαλαισία υποχωρεί οριακά στις 1.704 μονάδες και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,10% υψηλότερα. Στην Ταιβάν , ο δείκτης TWII ενισχύθηκε 1,51%.

Στην Αυστραλία, μετά από έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, υπήρξε μερικό profit taking με το δείκτη ASX 200 να κλείνει 0,89% χαμηλότερα.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017