Σε ποιες χώρες υπερφορολογούνται οι επιχειρήσεις | Mikrometoxos.gr

Σε ποιες χώρες υπερφορολογούνται οι επιχειρήσεις

18.02.2016 20:33

Κάθε χρόνο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), δημοσιεύει την έκθεση Global Competitiveness Report, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση αρκετών οικονομιών ανά την υφήλιο.

Ταυτόχρονα ο οργανισμός εξετάζει αρκετά στοιχεία για κάθε οικονομία, μεταξύ των οποίων και οι φόροι που επιβάλει σε επιχειρήσεις, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανταγωνιστικότητά της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα αυτή οι πέντε χώρες που ακολουθούν επιβάλλουν πραγματικό τσεκούρι στα έσοδα των επιχειρήσεων.

5. Αλγερία: Φορολογικός συντελεστής 72,7%, ο μεγαλύτερος στην Αφρική.

4. Κολομβία: Φορολογικός συντελεστής 75,4%, μετά την επιβολή νέου φόρου πλούτου και διαβίωσης.

3. Τατζικιστάν: Φορολογικός συντελεστής 80,9%. Παράλληλα υπάρχει μόνιμη εισφορά 2% για τα έσοδα των επιχειρήσεων, κάτι το οποίο σαφώς πλήττει την ανταγωνιστικότητα.

2. Βολιβία: Φορολογικός συντελεστής 83,7%. Η επιβολή φόρου 3% σε όλες τις συναλλαγές, αφαιρεί το 60% των κερδών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

1. Αργεντινή: Φορολογικός συντελεστής 137,3%! Και όμως οι συνολικοί φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα ξεπερνούν το… 100% των εσόδων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017