Σε ξεκάθαρη απόρριψη του πλαφόν 15% ετησίως στο ελληνικό χρέος προχώρησε η Λαγκάρντ | Mikrometoxos.gr

Σε ξεκάθαρη απόρριψη του πλαφόν 15% ετησίως στο ελληνικό χρέος προχώρησε η Λαγκάρντ

10.10.2015 19:13

Σε ξεκάθαρη απόρριψη του πλαφόν 15% ετησίως στο ελληνικό χρέος, στο οποίο αναφέρθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή, προχώρησε η Κριστίν Λαγκάρντ, μην κρύβοντας μάλιστα την ενόχλησή της για τη δήλωσή του. H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν δίστασε να υποβαθμίσει την αποτελεσματικότητα του μέτρου…

«Με κίνδυνο να επαναλαμβάνομαι, η θέση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει… Είμαστε σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι να συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα, υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα κινείται σε δύο πόδια, το ένα είναι δυνατές και σε βάθος διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως στο ασφαλιστικό σύστημα, την τραπεζική διακυβέρνηση και άλλες μεταρρυθμίσεις που θεωρούμε απαραίτητες ότι είναι απαραίτητες για οικονομική ισχύ και οικονομική κυριαρχία» τόνισε την Παρασκευή η γγ. του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ταμείου.

Και η Κριστίν Λαγκάρντ συνέχισε δηλώνοντας ότι «το δεύτερο πόδι, είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.» «Κατά την γνώμη μας και την ανάλυσή μας το χρέος χρειάζεται επέμβαση. Το 15% είναι ένα από τα εργαλεία για τη βιωσιμότητα του χρέους και δεν είναι καθόλου το μοναδικό συστατικό που θα εξετάζαμε. Σε καμία περίπτωση».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας, συμφωνούν πως μια ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω του περιορισμού του κόστους για την εξυπηρέτησης του χρέους στο 15% του ΑΕΠ ετησίως.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017