Σε κοινή προσωρινή λύση για την φιλοξενία των προσφύγων κατέληξαν οι 4 Δήμαρχοι με τον αρμόδιο υπουργό

Βρέθηκε προσωρινή συμβιβαστική λύση για την φιλοξενία των προσφύγων

Σε κοινή προσωρινή λύση για την φιλοξενία των προσφύγων κατέληξαν οι 4 Δήμαρχοι με τον αρμόδιο υπουργό.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα με τους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης.

Στην συνάντηση κατέληξαν στο να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες μέχρι και τον Μάρτιο στο Ολυμπιακό Γήπεδο Χόκευ. Ο χώρος αυτός θα μπορέσει να φιλοξενήσει μέχρι 600 ατόμα.

Να τονίσουμε πως το γήπεδο του Χόκευ είναι ανοικτό ενώ οι κερκίδες και οι διάδρομοι που οδηγούν στο γήπεδο είναι κλειστοί.

Η προσωρινή λύση του γηπέδου του Χόκευ έγινε κάτω από τρεις βασικούς όρους:

Δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένας άλλος χώρος, θα χρησιμοποιηθεί ο ίδιος χώρος -το γήπεδο Χόκευ- για τους επόμενους 3 μήνες.

Θα υπάρξει ελεγχόμενη φύλαξη με την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό το διάστημα θα υπάρξουν οι πρόνοιες για την δημόσια υγεία και την καταγραφή των ανθρώπων που θα φιλοξενούνται για να μην έχουμε τα ίδια παρατράγουδα.

“Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική”, τόνισε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε ότι επρόκειτο για “εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας. Καταλήξαμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση που αντιμετωπίζει την προσωρινή στέγαση των προσφύγων, με ελάχιστη επιβάρυνση των κατοίκων”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας ευχαρίστησε την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ που συνέβαλαν τα μέγιστα στην αίσια έκβαση της συζήτησης. “Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους και τις εταιρείες για την ευτυχή κατάληξη της συνάντησης”.

“Πάντα με το αίσθημα της ανθρωπιάς που έχουμε ήδη επιδείξει θα συνεχίσουμε να βοηθάμε να έχουν τις καλύτερες συνθήκες” είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και συμπλήρωσε: “Ελπίζουμε να μην υπάρξουν προβλήματα και να υπάρξει μηδενική όχληση στους κατοίκους της περιοχής”.

Ενώ ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης έκανε αναφορά για αμοιβαία αποδεκτή λύση και διαβεβαίωσε τους πολίτες της περιοχής ότι θα διασφαλιστεί η ομαλότητα της ζωής στην περιοχή.