Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες η Κεφαλονιά | Mikrometoxos.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες η Κεφαλονιά

26.09.2015 16:32

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες η Κεφαλονιά

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το νησί της Κεφαλονιάς λόγω των μεγάλων ζημιών από τη σφοδρή βροχόπτωση, που έχουν προκληθεί σε σπίτια και επαγγελματίες.

«Το αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το έστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, χθες το βράδυ» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Θεοπεφτάτου, ενώ στην συνέχεια επεσήμανε ότι «σε εκκρεμότητα πλέον είναι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Από το πρωί σήμερα έχουν αρχίσει οι αιτήσεις αποζημιώσεις. Οι επαγγελματίες του νησιού, που οι επιχειρήσεις τους επλήγησαν από την κακοκαιρία, κάνουν τις αιτήσεις τους στην Περιφέρεια ενώ όσοι έχουν πληγεί οι κατοικίες τους υποβάλλουν τις δικές τους αιτήσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς».

Ακόμα η κ. Θεοπεφτάτου τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «από την πρώτη στιγμή, όλοι οι μηχανισμοί της πολιτείας διαχειρίστηκαν άψογα τα προβλήματα από την κακοκαιρία και γι αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Eπίσης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την κατάσταση της Κεφαλονιάς, μίλησε ο αντιδήμαρχος του Νησιού Ευάγγελος Κεκκάτος. Ο κ. αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι «υπάρχουν προβλήματα σε επιχειρήσεις και σε σπίτια αλλά κύριο μέλημα των αρχών ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης».

«Όλοι οι δρόμοι του νησιού έχουν ανοίξει για τα οχήματα και κανένα μέρος της Κεφαλονιάς δεν έχει πρόβλημα. Καταγράφουμε τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Κεκκάτος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017