Σε ερωτική βουκολική καβάτζα προσγειώθηκε το ελικόπτερο του Καμμένου στη Κω

Με δικριάνια και κοσιές υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Κω τον ηρωικό Πάνο Καμμένο.

Καταδίωκαν με μίσος το ελικόπτερο του υπουργού Αμυνας, από κομμένη γράνα σε κομμένη γράνα, και δεν του επέτρεπαν να προσγειωθεί. Σκηροτράχηλοι αγρότες και αγρότισσες του νησιού είχαν ακροβολιστεί στους αγρούς και ήταν έτοιμοι με σφεντόνες και δίκρανα να τρυπήσουν το ελικόπτερο του ηρωικού υπουργού.

Ηταν μια εικόνα από τα προσεχώς και την αντιμετώπιση που θα έχουν οι υπουργοί της κυβέρνησης ανά την Ελλάδα. Οι κάτοικοι της Κω ήταν έτοιμοι να βάξουν με το αίμα τους κόκκινο το χώμα αρκεί να μην προσγειωθεί το ελικόπτερο. Τελικά ο υπουργός προσγειώθηκε κρυφά σε απίστευτη απόκρημνη βουκολική καβάτζα μέσα στα χωράφια  που είxε μπανίσει από την εποχή που σαν ελεύθερος πήγαινε τις γκόμενες τα καλοκαίρια.

Προσγειώθηκε στους αγρούς και γλίτωσε την κατάρριψη.

Το νησί ήταν από νωρίς σε αναβρασμό μόλις αντιλήφθηκε ότι έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ με C130 και πληροφορήθηκε ότι σε λίγο θα έφτανε και ο υπουργός κ. Καμμένος για να επιθεωρήσει το hot spot.

Αμέσως βγήκαν στους δρόμους και απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο «Νίκος Κανταρζής», το οποίο έχει προταθεί για hot spot στο νησί της Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου «Kostoday.gr», ενώ ο κ. Καμμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα «Ιπποκράτης», τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου Σινούκ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς τη Λέρο, για να αποφύγει τους εξαγριωμένους κατοίκους. «Ο υπουργός από όσο γνωρίζω δεν προσγειώθηκε ποτέ στο νησί», δήλωσε στοprotothema.gr o δήμαρχος Kω, Γιώργος Κυρίτσης.

Αφού πήγε στη Λέρο, τελικά επέστρεψε και πάλι στην Κω, αλλά σε διαφορετικό σημείο από τον χώρο που έχει προταθεί για hot spot.Στις φωτογραφίες, φαίνονται τα ΜΑΤ που προσγειώθηκαν στην Κω στις 7 το πρωί. Εφτασαν με ειδική πτήση με C130 στο νησί, προκειμένου να «προετοιμάσουν» το έδαφος για την άφιξη του υπουργού Άμυνας. «Το C130, έφτασε στο αεροδρόμιο της Κω στις 7.15 το πρωί και από κει, οι άνδρες των ΜΑΤ αναχώρησαν με στρατιωτικό λεωφορείο», επιβεβαίωσε στο protothema.gr η αστυνομική διεύθυνση του νησιού. 

Το Σινούκ που μετέφερε τον Καμμένο έφυγε για Λέρο γιατί δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κω – Εκεί ο υπουργός βγήκε για 20 λεπτά αλλά σε διαφορετικό σημείο από το ακίνητο που προορίζεται για hot spot – Το πρωί ειδική πτήση C-130 είχε μεταφέρει ΜΑΤ στο νησί
Μπορεί οι κάτοικοι της Κω να βγήκαν σήμερα στους δρόμους και να μην άφησαν το Σινούκ που τον μετέφερε να προσγειωθεί στο hot spot, εκείνος όμως επέμεινε και αφού πήγε στη Λέρο επέστρεψε στο νησί του Ιπποκράτη και προσγειώθηκε κρυφά σε κάποιο άλλο σημείο.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον χώρο που επιθεώρησε σύμφωνα και με δελτίο Τύπου του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος έμεινε 20 λεπτά στο σημείο και στη συνέχεια έφυγε.

Το νησί ήταν από νωρίς σε αναβρασμό μόλις αντιλήφθηκε ότι έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ με C130 και πληροφορήθηκε ότι σε λίγο θα έφτανε και ο υπουργός κ. Καμμένος για να επιθεωρήσει το hot spot.

Αμέσως βγήκαν στους δρόμους και απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο «Νίκος Κανταρζής», το οποίο έχει προταθεί για hot spot στο νησί της Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου «Kostoday.gr», ενώ ο κ. Καμμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα «Ιπποκράτης», τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου Σινούκ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς τη Λέρο, για να αποφύγει τους εξαγριωμένους κατοίκους. «Ο υπουργός από όσο γνωρίζω δεν προσγειώθηκε ποτέ στο νησί», δήλωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Kω, Γιώργος Κυρίτσης.

Αφού πήγε στη Λέρο, τελικά επέστρεψε και πάλι στην Κω, αλλά σε διαφορετικό σημείο από τον χώρο που έχει προταθεί για hot spot.

Οταν το Σινούκ που μετέφερε τον κ. Καμμένο πλησίαζε στο νησί δεν έλειψαν και τα επεισόδια, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν. Η ατμόσφαιρα έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποπνικτική, γράφουν τα τοπικά μέσα.
«Σήμερα το πρωί έφτασαν στην Κω ”ΜΑΤατζήδες”. Μόλις η είδηση κυκλοφόρησε στο νησί ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Πολλοί είχαν καθησυχαστεί και νόμιζαν ότι δεν θα γίνει hot spot στο νησί και ξαφνικά βλέπουν 40 ”ΜΑΤατζήδες” να φτάνουν και να μαθαίνουν ότι έρχεται και ο Καμμένος. Ε, τότε ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Το ελικόπτερο του Καμμένου απλώς πέταξε πάνω από το νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί», ανέφερε στο protothema.gr o Μηνάς Χατζημιχαήλ, αντιπρόεδρος των ξενοδόχων στο νησί.
Παρακάτω η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.