Σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα προωθεί ΔΝΤ σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα προωθεί ΔΝΤ σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων

30.11.2015 21:27

Σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα προωθεί ΔΝΤ σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων με αντίστοιχο τρόπο με εκείνον που το έκανε το καλοκαίρι του 2011 οδηγώντας τα πράγματα λίγους μήνες αργότερα στην συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Πληροφορίες  λένε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη από την πιθανότητα μίας νέας πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, κάτι που συζητά συχνά με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Το πρόσφατο κοινοβουλευτικό κρας-τεστ που έληξε με απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία, κάνει τα στελέχη του Ταμείου πιο απαισιόδοξα για την προώθηση μεγάλων κρίσιμων “μεταρρυθμίσεων” με σημείο αιχμής το ασφαλιστικό.
Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις που οι δανειστές θεωρούν προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δεν μπορούν να προχωρήσουν- και κυρίως να εφαρμοστούν- αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν “βάλουν πλάτη”.
Ο ίδιος ο Πολ Τόμσεν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του φέρεται να επισημαίνει συνεχώς ότι οι επενδύσεις δεν θα έρθουν στην Ελλάδα αν δεν διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα,και ότι για να επέλθει αυτή η σταθερότητα πρέπει τα πολιτικά κόμματα που προκρίνουν την παραμονή στο ευρώ να συνταχθούν κάτω από μία κοινή “ομπρέλα” πολιτικής συναίνεσης.
Πολλοί είναι αυτοί που ερμηνεύουν αυτού του είδους τις προτροπές και τις απόψεις σε υπόδεξη για τον σχηματισμό μίας νέας οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Σημειωτέον σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr τα στελέχη του Ταμείου μόνο με θετικό τρόπο αποτιμούν – από την δική τους οπτική- την κυβέρνηση Παπαδήμου, σε βαθμό που θα ήθελαν να δουν αυτό το εγχείρημα να επαναλμβάνεται.
Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι το μήνυμα αυτό έχει φθάσει εμμέσως πλην σαφώς στα αυτιά του Έλληνα Πρωθυπουργού, και οι πρόσφατη απόπειρά του να αποσπάσει την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης φέρεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα- ατύπως προς το παρόν- στα κέντρα λήψης αποφάσεων των δανειστών, σε Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017