ΣΕΒ: Να ολοκληρωθεί το συντομότερο η αξιολόγηση - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΣΕΒ: Να ολοκληρωθεί το συντομότερο η αξιολόγηση

01.03.2016 18:56

Ξεκινάει σειρά επαφών ο Θεόδωρος Φέσσας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ στις Βρυξέλλες με κορυφαία στελέχη των ευρωπαϊκών θεσμών και της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας με στόχο να επισημανθεί η ανάγκη να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου.

Ο στόχος των επαφών, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, θα είναι να παρουσιαστεί η ατζέντα των ελληνικών επιχειρήσεων που αφορά στην υλοποίηση του τρίτου προγράμματος, στο καθεστώς υποχρηματοδότησης και προϊούσας υπερφορολόγησης της παραγωγής, στην προώθηση μίας νέας βιομηχανικής πολιτικής και στην προσέλκυση επενδύσεων, μέσω της δραστικής εξάλειψης των επιχειρηματικών αντικινήτρων.

«Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, τονίζεται, θα μεταφέρουν την καθολική ανάγκη και αγωνία της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για την άμεση και με επιτυχία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου Προγράμματος, ώστε να αρθεί το περιβάλλον αβεβαιότητας γύρω από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που επιβαρύνεται από τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο του προσφυγικού».

Οι κύριες συναντήσεις της ατζέντας του ΣΕΒ:

1) Με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο,

2) Με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άντρους Άνσιπ αρμόδιο για την Ψηφιακή Εσωτερική Αγορά

3) Με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί αρμόδιο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Φορολογία και Τελωνεία,

4) Με τον Επίτροπο Τζόναθαν Χιλ Επίτροπο αρμόδιο για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγορών.

5) Με τον Επίτροπο Γκίντερ Έτιγκενρ αρμόδιο για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία.

6) Με τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για τα θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας.

7) Με μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θα υπάρξουν, επίσης, συναντήσεις με τους επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ.κ. Ανδρέα Παπασταύρου, Πρέσβη, Μόνιμο Αντιπρόσωπο και Αργύρη Μακρή, Πρέσβη, Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ., με τους Έλληνες εκπροσώπους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως τον Γεώργιο Ντάσση, Πρόεδρο της ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) και Μαργαρίτη Σχοινά, Κύριο Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επίσκεψη του ΔΣ του ΣΕΒ στις Βρυξέλλες θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου, με τη συμμετοχή στην επιχειρηματική εκδήλωση BUSINESSEUROPE Day: «Reform to perform».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017