ΣΑΡΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΝΣΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ την εκτέλεση ενός 52χρονου θανατοποινίτη | Mikrometoxos.gr

ΣΑΡΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΝΣΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ την εκτέλεση ενός 52χρονου θανατοποινίτη

17.09.2015 11:42

ΣΑΡΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΝΣΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Να αναστείλει για δύο εβδομάδες την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη αποφάσισε την Τετάρτη  η αμερικανική Δικαιοσύνη, λίγες μόνο ώρες προτού ο 52χρονος Ρίτσαρντ Γκλόσιπ οδηγηθεί στον θάνατο με θανατηφόρα ένεση.

Αιτία ήταν οι μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν από υποστηρικτές του Γκλόσιπ  οι οποίο δηλώνουν πεπεισμένοι για την αθωότητά του. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και δύο σημαντικές προσωπικότητες, παγκοσμίου βεληνεκούς: η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον και ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ρίτσαρντ Γκλόσιπ, έναν λευκό ηλικίας 52 ετών, επρόκειτο να γίνει θανατηφόρα ένεση στις 23:00 ώρα Ελλάδας (15:00 τοπική ώρα), ωστόσο, η εκτέλεση αναβλήθηκε για την 30ή Σεπτεμβρίου,

Οι δικαστές εξήγησαν ότι συμφώνησαν στην αναστολή εκτέλεσης προκειμένου να «ολοκληρώσουν τη δίκαιη εξέταση» των νέων στοιχείων που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Γκλόσιπ, ο οποίος δηλώνει αθώος εδώ και 18 χρόνια.

Η κυβερνήτης της Οκλαχόμα είχε αρνηθεί να συμφωνήσει υπέρ της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γκλόσιπ, παρά τις εκστρατείας που είχαν γίνει υπέρ του, εμ τους δικηγόρους του θανατοποινίτη να καταγγέλλουν την ίδια ώρα τα κενά στην υπόθεση και να υποστηρίζουν ότι τα νέα στοιχεία αρκούν για να αποδειχθεί η αθωότητά του.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017