ΑΜΚ: Σαν να προσπαθείς να σβήσεις φωτιά με νεροπίστολο!!!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!!

 

  • Με την πέννα του μικρομέτοχου

 

Διθυραμβικά τα σχόλια και τα δελτία τύπου για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας. Θα τρελαθούμε τελείως!!! Με όλες τις αυξήσεις να ολοκληρώνονται ουσιαστικά στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ, τι να συζητάμε τώρα!!! Υπάρχουν βέβαια ξανά σχόλια περί δωρεάς των τραπεζών στους ξένους…

Μακάρι να αποδειχθούν σωστοί και να πάνε όλα καλά και οι τράπεζες να ανακάμψουν και να ρίξουν χρήμα στην οικονομία και να αποδειχθώ λάθος. Και ας βγάλουν λεφτά και οι νέοι μέτοχοι. Την θέση μου όμως την εξέφρασα πρόσφατα και δεν αλλάζει!!!

Για την ανακεφαλαιοποίηση απαιτούνταν άνω των €50 δις ΤΩΡΑ (!!!) και όχι τα €15 δις που τοποθετήθηκαν. Σαν να προσπαθείς να σβήσεις φωτιά με νεροπίστολο!!! Και το κακό είναι ότι στην επόμενη ανακεφαλαιοποίηση δεν θα απαιτούνται 50-15=€ 35 δις, αλλά μπορεί ξανά €50 δις.!!!

Γιατί πολύ απλά η φωτιά συνεχίζει να καίει και να εξαπλώνεται και καθιστά την προσπάθεια ολοένα και δυσκολότερη. Το κακό θα πρέπει να χτυπηθεί άμεσα, δραστικά και στην ρίζα του!!! Πρόσφατη είναι η έκθεση της Blackrock, η οποία εκτιμά ότι τα κόκκινα δάνεια από τα €103 δις, θα σκαρφαλώσουν στα €110 δις το 2016.

Λαμβάνοντας υπόψη και την ύφεση, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολόγησης, μπορεί αυτή η εκτίμηση να αποδειχθεί συντηρητική. Επαναλαμβάνω ότι ελπίζω να αποδειχθώ Κασσάνδρα και να διαψευστώ πανηγυρικά, αλλά αλίμονο έτσι και επιβεβαιωθώ, έστω και μερικώς!!!

Παικτικά πάντως επαναλαμβάνω ότι περιμένουμε τουλάχιστον 20-50% χαμηλότερα από τις τιμές της αύξησης, με χρονικό ορίζοντα maximum 2-3 μηνών και στόχο αποδόσεις 50-100% και σε αντίθετη περίπτωση εφαρμόζουμε το stop loss!!!! Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα, γιατί αλλιώς αλλάζουν τα δεδομένα!!!!

 

* ,