Σήμερα στην Ολομέλεια το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια εισάγεται σήμερα το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο με τη σημερινή συζήτηση να έχει ξεκινήσει από τις 10.00 το πρωί. Αναμένεται δε να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η σημερινή συζήτηση ξεκίνησε στις 10 π.μ και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Αύριο, Κυριακή βράδυ, μετά το πέρας της συζήτησης αναμένεται η ψηφοφορία. Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε το ΚΚΕ.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο συγκέντρωσε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν, εγκαλώντας την Κυβέρνηση ότι προωθεί ένα ισοπεδωτικό και καταστροφικό νομοσχέδιο.

Κατά τη συζήτηση στις Επιτροπές, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία τοποθετήθηκαν αρνητικά και στα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου.

Επί του συνόλου των άρθρων, θετική ψήφο έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η Ν.Δ. και το Ποτάμι επιφυλάχτηκαν για την Ολομέλεια, ενώ “κατά” ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έχει καταθέσει 24 νομοτεχνικές βελτιώσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι αποδέχεται τροπολογία που συνυπογράφουν βουλευτές της Ν.Δ., της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού για το συνταξιοδοτικό των ΑμεΑ, καθώς και τροπολογία για τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών οργανώσεων.