Ρέντσι: Aν ήμουν ο διοικητής της Bud θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες | Mikrometoxos.gr

Ρέντσι: Aν ήμουν ο διοικητής της Bud θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες

02.05.2016 13:46

Aν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Rai.

«Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισ. ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους.

Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας Κεντροαριστεράς – Κέντρου και μερίδας της Κεντροδεξιάς.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ και να στήσει, ενδεχομένως, φράγμα για να αποτρέψει τυχόν μεταναστευτική ροή από την Ιταλία, ο κ. Ρέντσι τόνισε ότι πρόκειται για προπαγάνδα.

«Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία – διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο – λόγω του ό,τι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο», είπε ο γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό», κατέληξε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017