Π. Σκουρλέτης: Δεν θα δεχθούμε αλλαγή της συμφωνίας – Τζάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης

Σε συνέντευξή του, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους, έτσι τουλάχιστον οριζόταν στην τελευταία συμφωνία. Αν κάποιοι θέλουν να αλλάξουν τη συμφωνία ή να την ξεχειλώσουν, κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.

«Θέλω όμως να επισημάνω πως αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως τέτοιου είδους παιχνίδια στις δεδομένες συνθήκες της προσφυγικής κρίσης, αλλά και με ένα βρετανικό δημοψήφισμα με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, υπονομεύουν τελικώς την ευρωπαϊκή συνοχή, τότε η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον.

Δείτε τις φυγόκεντρες τάσεις που αναπτύσσονται εντός της Ευρώπης, την άνοδο της ακροδεξιάς, για να διαπιστώσετε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για ηγεμονισμούς και παιχνίδια με τη φωτιά», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας «στόχος είναι κλείσει η αξιολόγηση εντός του πλαισίου της συμφωνίας. Από τη στιγμή που δεν υφίσταται ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης οι εκλογές που ζητά η αντιπολίτευση δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τον «τζάμπα μάγκα», μιας και αποκλείεται να βγει νικητής σε ενδεχόμενες εκλογές».