Π. Καμμένος: Η αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Π. Καμμένος: Η αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη

22.05.2016 21:01

Ο Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η  αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη. Ενώ για το θέμα του χρέους τόνισε ότι είναι πλέον θέμα στην ατζέντα της συζήτησης, κάτι που αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι το πολυνομοσχέδιο και ο κόφτης είναι το τελευταίο τέτοιου είδους νομοθέτημα που ψηφίζει η κυβέρνηση. Παραδέχθηκε ότι η φορολογία είναι δυσβάστακτη, αλλά σημείωσε ότι τελευταία φορά σήμερα ψηφίζονται τέτοιου είδους μέτρα.

Ειδικότερα, για τον κόφτη σημείωσε ότι δεν ψηφίζονται συγκεκριμένα μέτρα, αλλά μια δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που οι εκτιμήσεις των δανειστών πέσουν έξω.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους χαρακτήρισε επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το γεγονός ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμισή του και ότι αποδέχονται κι εκείνοι που έως σήμερα το πολεμούσαν να είναι στην ατζέντα της συζήτησης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εγκάλεσε, δε, την αντιπολίτευση γιατί δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της και τόνισε ότι η προσπάθεια του ελληνικού λαού φτάνει στο τέλος και έρχεται η λύτρωση.

Όσον αφορά στο μη πάγωμα των ειδικών μισθολογίων, προανήγγειλε ως ισοδύναμο τις περικοπές στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα ότι οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι ένοπλες δυνάμεις πλήρωσαν και δούλεψαν περισσότερο για το θέμα της μετανάστευσης. Και για τον λόγο αυτό προστέθηκε η τροπολογία που προβλέπει ξεκάθαρα ότι δεν θα εφαρμοστεί το σχέδιο αν βρεθούν ισοδύναμα. Θα εξασφαλιστούν είπε τα χρήματα από συγκεκριμένο κωδικό για εξοπλιστικά προγράμματα που δεν συνεχίζονται. Ετσι θα καλυφθούν τα 16,8 από τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017