Πώς θα καταλάβετε το έμφραγμα που έρχεται | Mikrometoxos.gr

Πώς θα καταλάβετε το έμφραγμα που έρχεται

03.06.2016 20:08

Ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσετε ένα έμφραγμα, είναι να καταλάβετε τα συμπτώματα νωρίς. πριν εκδηλωθεί. Σε πολλές περιπτώσεις τα συμπτωματα είναι είναι μιά ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι το έμφραγμα έρχεται. Μπορείτε να το καταλάβετε ένα μήνα πριν συμβεί – και να το αποτρέψετε.

Δείτε τα εξι σημαντικά σημάδια που σας προειδοποιούν ότι διατρέχετε κίνδυνο και ότι πιθανότατα το έμφραγμα είναι θέμα χρόνου, αν δεν κάνετε κάτι:

Κούραση

Όταν οι αρτηρίες στενεύουν, η καρδιά παίρνει λιγότερο αίμα από ό,τι είχε συνηθίσει. Αυτό την κάνει να δουλεύει περισσότερο από το κανονικό, κάνοντας σας να αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι.

Λαχάνιασμα

Όταν η καρδιά τροφοδοτείται με λιγότερο αίμα, οι πνεύμονες δεν παίρνουν το οξυγόνο που χρειάζονται. Η καρδιά και οι πνεύμονες συνδέονται στενά. Έτσι, το ένα δεν μπορεί χωρίς το άλλο. Εάν έχετε προβλήματα αναπνοής, καλύτερα να συμβουλευτείτε γιατρό, καθώς μπορεί να σημαίνει ότι πλησιάζετε το έμφραγμα.

Αδυναμία

Όταν το σώμα γίνεται αδύναμο ξαφνικά, είναι γιατί οι αρτηρίες στενεύουν όλο και περισσότερο και δεν υπάρχει σωστή κυκλοφορία του αίματος. Οι μύες σας δεν παίρνουν ό,τι χρειάζονται και έτσι αισθάνεστε αδυναμία, χωρίς αυτό που κάνετε να την δικαιολογεί. Δώστε προσοχή.

Ζαλάδα και κρύος ιδρώτας

Η κακή κυκλοφορία προκαλεί και την περιορισμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Αυτό είναι απειλητικό για την ζωή σας. Προκαλεί στην αρχή ζαλάδα και ιδρώτα. Δεν πρέπει να το αγνοήσετε.

Πίεση στο στήθος

Εάν έχετε ήδη άλλα συμπτώματα, πιθανότατα να έχετε και μια δυσάρεστη αίσθηση πίεσης στο στήθος. Μικρή πίεση. ή συνεχή πίεση. Θα μεγαλώνει συνεχώς μέχρι να συμβεί το έμφραγμα.

Συμπτώματα γρίπης

Εάν αισθάνεστε συμπτώματα κρυολογήματος ξαφνικά, χωρίς να δικαιολογείται, αυτό είναι μιά ένδειξη αυξημένης πιθανότητας εμφράγματος στο κοντινό μέλλον. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι κρύωσαν μερικές μέρες πριν το συμβάν.

Τι να κάνετε

Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να πάτε σε γιατρό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017