Πόσο καλοπληρωμένος μπορεί να είναι o CEO της Google; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πόσο καλοπληρωμένος μπορεί να είναι o CEO της Google;

01.04.2016 13:54

Έναν πραγματικά αστρονομικό μισθό λαμβάνει ο CEO της Google, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η ίδια η εταιρεία.

 

Συγκεκριμένα, ο CEO της εταιρείας Sundar Pichai, ο οποίος είναι μηχανικός υπολογιστών, γεννήθηκε στην Ινδία και αναρριχήθηκε από τις χαμηλότερες τάξεις της Google, έλαβε 100,5 εκατ. δολ. για το 2015, ενώ οι μέσες αποδοχές για τους CEOs των 350 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ το 2014, ήταν 16,3 εκατ δολ, σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου έτους από το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής.
Η συντριπτική πλειοψηφία του εν λόγω πακέτου αποδοχών, τα 99,82 εκατ. δολ., θα εισπραχθεί το 2017. Ο βασικός μισθός του Pichai για το έτος, ήταν 652.500 δολ. Συνολικά, ο Pichai έχει πάρει από την Google και τη μητρική της Alphabet, περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια σε stock options, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ο Pichai, που είχε αναλάβει τα πρότζεκτ Chrome και Android, έχει περιγραφεί από τους συναδέλφους ως «καλύτερος μέρα με τη μέρα CEO» σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και συνιδρυτή της Google, Larry Page.

Τον Αύγουστο, ο Page ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την αναδιάρθρωση του γίγαντα του Διαδικτύου με την κατάτμηση της Google σε διάφορες αυτόνομες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών κεφαλαίων, έξυπνων οικιακών συσκευών και φυσικά, την ίδια την Google, όλες κάτω από την ομπρέλα μιας νέας εταιρείας συμμετοχών που ονομάζεται Alphabet.

Ο Page έλαβε το νέο τίτλο του CEO της Alphabet, απαλλάσσοντας τον εαυτό του από τις καθημερινές τεράστιες ευθύνες και δημιουργώντας μια νέα ευκαιρία για τον Pichai.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017