Πόσο θα μειωθούν οι μισθοί σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με την αύξηση των εισφορών (λίστα) - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πόσο θα μειωθούν οι μισθοί σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με την αύξηση των εισφορών (λίστα)

09.12.2015 12:38

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει ότι από τις αρχές του έτους χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουν αυξήσεις έως 60 ευρώ στους μισθούς τους, ταυτόχρονα, όμως, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα φέρει και μειώσεις σε όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Οι μειώσεις ξεκινούν από 3 ευρώ ανά μήνα και φτάνουν τα 17 ευρώ, καθώς η αύξηση τω ασφαλιστικών εισφορών είναι 0,5%. Υπενθυμίζουμε ότι οι μειώσεις αυτές, στην περίπτωση που γίνουν αποδεκτές από τους δανειστές έρχονται να προστεθούν στις ήδη πολλές αυξήσεις φόρων οι οποίες θα «ψαλιδίσουν» το πραγματικό εισόδημα.

Οι νέοι μισθοί με αύξηση κατά 0,5% των ασφαλιστικών εισφορών είναι οι εξής.:

πινακασ

Aν γίνει αποδεκτή από τους δανειστές η αύξηση των εισφορών, θα αφορούν όλους χωρίς εξαιρέσεις. Πάντως, για να δοθούν οι προγραμματισμένες αυξήσεις το Δημόσιο θα πρέπει εξοικονομήσει 45,3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δανειστές απαιτούν να δημιουργηθεί νέο μισθολόγιο, στο οποίο οι μισθοί θα προκύπτουν ύστερα από αξιολόγηση στην οποία σημαντικό ρόλο θα παίζει το πτυχίο, αλλά και η παραγωγικότητα και η πρωτοβουλία που επιδεικνύουν.

Κατά την κυβέρνηση όμως (η οποία διαβεβαιώνει ότι οι αυξήσεις θα γίνουν κανονικά, χωρίς όμως να λέει από πού θα βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια) το νέο μισθολόγιο και η αξιολόγηση δεν θα επιφέρουν καμία μισθολογική αλλαγή.

Κατά το Μαξίμου η αξιολόγηση έχει να κάνει μόνο με τη βαθμολογική εξέλιξη και όχι με τον μισθό του υπαλλήλου, ενώ η όποια διαφορά προκύψει από το νέο μισθολόγιο (οι όποιες μειώσεις δηλαδή) θα καλυφθεί από την προσωπική διαφορά.

Όλες οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής για μπλοκάκια, ενοίκια, αγρότες και αποδείξεις

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017