Πως κινούνται το κοινό και το προνόμιο του Τιτάνα από τον Ιούνιο του 2011 (απόδοση) - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πως κινούνται το κοινό και το προνόμιο του Τιτάνα από τον Ιούνιο του 2011 (απόδοση)

17.04.2016 01:29

Πως κινούνται το κοινό και το προνόμιο του Τιτάνα από τον Ιούνιο του 2011 (απόδοση)

 

Τιτάν:

 

Η συζήτηση στο παρασκήνιο για την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά την αγορά 4,3 εκατ. προνομιούχων μετοχών από την ΕΔΥΒΕΜ. η κυπριακή εταιρία ΕΔΥΒΕΜ Ελληνικά Δομικά Υλικά Βιομηχανική Εμπορική Μεταφορική Δημόσια Εταιρεία ΛΤΔ, είναι συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας κ. Ανδρέα Κανελλόπουλο και η αγορά των μετοχών αντιστοιχεί στο 56,8%  του συνόλου των προνομιούχων  μετοχών που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Η συνολική αξία της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής ανήλθε σε € 55,9 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου. Χρηματιστηριακά η μετοχή του προνομίου ήταν ιστορικά μονίμως σε υποαπόδοση έναντι του κοινού τίτλου, σχέση η οποία άλλαξε μετά την απόκτηση του πακέτου.

Στο προνόμιο η συμμετοχή των εγχώριων θεσμικών επενδυτών είναι περίπου 9% άρα η ελεύθερη διασπορά είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Η απόκτηση του πακέτου από ενός εκ των βασικών μετόχων της εταιρίας έχει αναζωπυρώσει τα σενάρια μετατροπής ή ακόμα και εξόδου της ΤΙΤΠ από το ταμπλό του ΧΑ.

Η διαφορά της τιμής της προνομιούχου απέχει σημαντικά από την τιμή της κοινής μετοχής (65 -70%) γεγονός που έχει ενεργοποιήσει και παίκτες της αγοράς με πιο βραχυπρόθεσμα αντανακλαστικά.

 

Μ.Χ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017