Πως θα αντιδράσουν οι μετοχές των τραπεζών μετά τα reverse split; Πως θα αντιδράσει συνολικά ο τραπεζικός κλάδος; | Mikrometoxos.gr

Πως θα αντιδράσουν οι μετοχές των τραπεζών μετά τα reverse split; Πως θα αντιδράσει συνολικά ο τραπεζικός κλάδος;

02.12.2015 06:15

Το placement 5,32% της Eurobank από Eurolife, τα LME της Credit Agricole στην Alpha και τι πρόκειται να συμβεί στις μετοχές;

 http://bankingnews.gr/
Τι θα συμβεί στις τραπεζικές μετοχές μετά την επαναδιαπραγμάτευση, τα reverse split και τα LME ομολογιακά;
Η σημερινή 2 Δεκεμβρίου του 2015 συνεδρίαση είναι εξόχως ενδιαφέρουσα για πολλούς βασικούς λόγους στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Πως θα αντιδράσουν οι μετοχές των τραπεζών μετά τα reverse split;
Πως θα αντιδράσουν οι LME ομολογιούχοι που κατέχουν μετοχές ειδικά σε Eurobank και Alpha bank;
Πως θα αντιδράσει συνολικά ο τραπεζικός κλάδος;
Θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των τραπεζικών μετοχών Eurobank, Πειραιώς και Alpha bank και των νέων μετοχών της Eurobank και Alpha bank.
Οι νέες μετοχές της Πειραιώς θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 7 Δεκεμβρίου ενώ η μετοχή της Εθνικής θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στις 3 Δεκεμβρίου και οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 14 Δεκεμβρίου.
Η πρώτη συνεδρίαση μετά την παύση λόγω των reverse split θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
Με βάση όλες τις ενδείξεις στην Alpha bank παρ΄ ότι τα LMEs κατέχουν το 32,89% των μετοχών της τράπεζας ή 1 δισεκ. ευρώ υπάρχει αυξημένη ζήτηση για την μετοχή.
Να σημειωθεί ότι με βάση την διεθνή εμπειρία συνήθως το 30% με 35% των LMEs των ομολογιακών που μετατράπησαν σε μετοχές πωλείται και αυτό σημαίνει περίπου 1 δισεκ. για τις τράπεζες συνολικά δυνητικές πωλήσεις.
Περιμένουμε το πρώτο διάστημα μετοχές που αντιστοιχούσαν σε ομολογιακά έως 1 δισεκ. ευρώ να πουληθούν και ακόμη περισσότερα πακέτα μετοχών σε προσυμφωνίες μεταξύ LME και νέων μετόχων – επενδυτών.
Δηλαδή αναμένεται να δούμε πολλά πακέτα μετοχών να διενεργούνται στις τιμές των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου.
Για την Alpha bank λοιπόν που θα ξεκινήσει στα 2,35 ευρώ με τιμή 2 ευρώ αύξησης κεφαλαίου (προ RS 0,04 ευρώ) μια πτώση στην μετοχή είναι εύλογη αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την ένταση των πωλήσεων.
banksdaneio
Η Credit Agricole κατέχει σημαντικό μέρος των LME και Ταμεία και προφανώς η Γαλλική τράπεζα θα είναι δυνητικός πωλητής.
Όμως μπορεί να έχουν υπάρξει προσυμφωνίες ώστε να μεταβιβαστούν πακέτα κατά την διαπραγμάτευση των μετοχών.
Θυμίζουμε ότι η Alpha bank με 1 δισεκ. LME εμφανίζει το μεγαλύτερο ρίσκο καθώς κατέχουν το 32,89% της τράπεζας οι ομολογιούχοι.
Μεγάλη προσοχή στους κατόχους senior ομολόγων που είναι οι πρώτοι στην λίστα πωλήσεων και όχι τόσο των tier 1 ή tier 2 ομολογιακών.
Ειδικά τα tier 1 μάλλον θα πουληθούν τελευταία…
Στην Eurobank πραγματοποιήθηκε χθες 1 Δεκεμβρίου placement του 5,32% των μετοχών της Eurolife και το οποίο προήλθε από LME από μετατροπή ομολογιακών σε μετοχές στην τιμή του 1 ευρώ.
Το placement θα περάσει υπό την μορφή πακέτων σήμερα 2 Δεκεμβρίου.

Η Eurobank θα εμφανιστεί στο χρηματιστήριο με τιμή 1,4 ευρώ ενώ η τιμή της αύξησης ήταν 1 ευρώ.
Η πώληση μέσω placement του 5,32% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μέσω της Eurolife δείχνει το ενδιαφέρον για τις μετοχές της Eurobank  από διεθνείς επενδυτές.
Η Eurobank και η Alpha bank είναι δύο ειδικές περιπτώσεις καθώς κατέχουν μεν LME αλλά έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί 100% από ιδιωτικά κεφάλαια και γενικώς θα δείξουν καλύτερη χρηματιστηριακή συμπεριφορά.
Γενικώς πάντως ακόμη και το limit down στην Alpha και Eurobank θα ήταν δικαιολογημένο την πρώτη ημέρα.
banksdaneio
Η Πειραιώς θα ξεκινήσει σήμερα 2 Δεκεμβρίου να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο με τιμή 1 ευρώ  και τιμή αύξησης 0,30 ευρώ και θα συνεχίσει να κλείνει την μεγάλη διαφορά μεταξύ χρηματιστηριακής τιμής και τιμής αύξησης.
Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 7 Δεκεμβρίου.
Δεν θα θεωρηθεί έκπληξη να κλειδώσει στο limit down η μετοχή της Πειραιώς.
Η Εθνική δεν θα ξεκινήσει σήμερα 2 Δεκεμβρίου αλλά αύριο 3 Δεκεμβρίου να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο ενώ οι νέες μετοχές της αύξησης θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 14 Δεκεμβρίου.
Επειδή η τιμή επανεμφάνισης θα είναι τα 1,21 ευρώ και η τιμή της αύξησης 0,30 ευρώ εύλογα η μετοχή θα συνεχίσει την διορθωτική της πορεία και επίσης δεν θα είναι έκπληξη το limit down.Το συμπέρασμα

Η διόρθωση των τραπεζικών μετοχών λόγω εισαγωγής νέων μετοχών, επαναδιαπραγμάτευσης και πωλήσεων από LME ομολογιούχους θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη και εύλογη.
Υπάρχουν καλύτερες ενδείξεις για Alpha – Eurobank ενώ βραχυπρόθεσμα οι μεγάλες πιέσεις σε Πειραιώς και Εθνική θα συνεχιστούν.
Ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι αν οι μετοχές των τραπεζών βρεθούν και χαμηλότερα των τιμών των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου;
Ναι δεν αποκλείεται να δούμε και τιμές χαμηλότερα των αυξήσεων κεφαλαίου αλλά προσοχή αν η κατάσταση στην οικονομία και στην πολιτική δείξει ότι σταθεροποιείται ή βελτιώνεται….θα υπάρξει ισχυρή άνοδος των μετοχών των τραπεζών σε επόμενη φάση.

banksdaneio
Πρωτίστως θα πρέπει να καταλαγιάσει η πολύ σκόνη από τους ομολογιούχους LME που πλέον κατέχουν μετοχές και που δυνητικά θα θέλουν να πουλήσουν….
Οπότε δεν θα βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τις πρώτες ημέρες.
Πάντως δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε όλες τις τράπεζες να διαπραγματεύονται στις τιμές των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου δηλαδή την Εθνική κοντά στα 0,30 ευρώ, την Alpha bank στα 2 ευρώ, την Eurobank 1 ευρώ και την Πειραιώς 0,30 ευρώ.
Δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε τις μετοχές των τραπεζών σε αναπροσαρμοσμένη βάση, να διαπραγματεύονται και σε τιμές χαμηλότερες των τιμών των αυξήσεων κεφαλαίου…..
Καμία έκπληξη λοιπόν…Τιμές πριν και μετά τα reversesplit στις ΑΜΚ των τραπεζών
Τράπεζα
Νέα τιμή μετά RS
Παλαιά τιμή προ RS
Κεφαλαιοποίηση με νέες τιμές
Εθνική
1,21 – 3/12/2015
0,0810
13 δισ
Πειραιώς
1 ευρώ 2/12
0,010
8,8 δισ
Eurobank
1,4 ευρώ 2/12
0,0140
3 δισ
Alpha bank
2,35 ευρώ 2/12
0,0470
3,64 δισ
Προσοχή οι τιμές που αναφέρονται στον πίνακα θα είναι οι τιμές εκκίνησης κατά την ημέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης.
www.bankingnews.gr
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017