Πως αποφεύχθηκε το απόλυτο βατερλώ στη σημερινή συνεδρίαση | Mikrometoxos.gr

Πως αποφεύχθηκε το απόλυτο βατερλώ στη σημερινή συνεδρίαση

03.02.2016 19:38
Εμβρόντητοι, οι εγχώριοι αναλυτές, προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις για το νέο ξεπούλημα που ξεκίνησε στο τραπεζικό ταμπλό και το οποίο θα ενταθεί από αύριο, αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, καθώς θα επιστρέψουν δριμύτερα τα “margin calls” και υπάρχει και σημαντική “ουρά” πωλήσεων, η οποία για τεχνικούς λόγους δεν εκτονώθηκε σήμερα.
Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε, ότι οι τελικές τιμές κλεισίματος για τους Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους, αλλά και για την μετοχή της ΔΕΗ, είναι παρασάγγας υψηλότερες από αυτές που θα διαμόρφωναν οι τελικές δημοπρασίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών το “Project price” έφθανε να διαμορφώνεται έως και στο ανώτατο όριο πτώσης.
Έτσι, τόσο στο Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλό, όσο και στην περίπτωση της ΔΕΗ, κατά την διάρκεια των τελικών δημοπρασιών, ενεργοποιήθηκε και δεύτερος “ΑΜΕΜ” (Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας)…
Και επειδή η εικόνα παρέμενε έως και ανεξέλεγκτη ενεργοποιήθηκε η διάταξη που θέλει “σε περίπτωση που η τιμή κλεισίματος που προκύπτει από τις τελικές δημοπρασίες έχει διαφορά μεγαλύτερη του 3% από την τελευταία πράξη και μετά την ενεργοποίηση του δεύτερου “ΑΜΕΜ”, η τιμή κλεισίματος διαμορφώνεται μεσοσταθμικά, εκτός και αν ο όγκος των δημοπρασιών είναι μεγαλύτερος του 30% του ημερήσιου όγκου.
Έτσι Τραπεζικές μετοχές και ΔΕΗ, όχι μόνο γλύτωσαν τα χειρότερα, αλλά πέτυχαν και κλείσιμο υψηλότεροαπό την τιμή που είχαν στις 17.00.
Ενδεικτικά, ο τίτλος της Alpha Bank ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με απώλειες 7,3%, ενώ στις 17.00 οι απώλειες έφθαναν στο 9,55% και το “project price” διαμορφωνόταν κοντά στο απόλυτο “limit down”.
Με ημερήσιες απώλειες 11,43% “γλύτωσε” ο τίτλος της Eurobank, ο οποίος πριν τις δημοπρασίες σημείωσε απώλειες 14,97%, ενώ η Εθνική από το -12,76% (στις 17.00) βρέθηκε να κλείνει στο -10,36%.
“Ευεργετική” η διάταξη και για την περίπτωση της Πειραιώς, που όχι μόνο γλύτωσε το απόλυτο όριο πτώσης που διαμόρφωναν οι τελικές δημοπρασίες, αλλά και το -18,46% που έγραφε στις 17.00 και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με απώλειες 15,22%.
Μία από τα ίδια και στην περίπτωση της ΔΕΗ, που τερμάτισε την συνεδρίαση στο -7,55%, ενώ οι τελικές δημοπρασίες την έστελναν στο… χάος και στις 17.00 σημείωνε απώλειες 12,41%.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017