Πτώση 4,4% στις τιμές παραγωγού της ευρωζώνης τον Απρίλιο – Το πετρέλαιο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό | Mikrometoxos.gr

Πτώση 4,4% στις τιμές παραγωγού της ευρωζώνης τον Απρίλιο – Το πετρέλαιο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό

02.06.2016 13:11

Οι τιμές παραγωγού στην ευρωζώνη υποχώρησαν τον Απρίλιο με το γρηγορότερο ετήσιο ρυθμό από τα τέλη του 2009 και μετά, γεγονός που υπογραμμίζει τη δυσκολία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τονώσει τον πληθωρισμό.

Η Eurostat γνωστοποίησε σήμερα πως οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με το Μάρτιο, αλλά και 4,4% από τον Απρίλιο του 2015. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Νοέμβριο του 2009, όταν η ευρωζώνη και οι παγκόσμιες οικονομίες πλήττονταν από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι συνέπειες από την υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου του πρώτους δύο μήνες του έτους, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την πτώση των τιμών παραγωγού τον Απρίλιο. Εξαιρώντας την ενέργεια, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με το Μάρτιο και μειώθηκαν 1,2% από τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους.

Η πτώση αυτή υπονοεί πως οι τιμές καταναλωτή δεν είναι πιθανό να εμφανίσουν μεγάλη άνοδο τους ερχόμενους μήνες, επισημαίνει το MarketWatch. Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε την Τρίτη μια ετήσια μείωση της τάξης του 0,1% στις τιμές καταναλωτή το Μάιο, το δεύτερο συνεχόμενο μήνα αποπληθωρισμού.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017