Πτώση 2,5% για τον γ.δ. που υποχωρεί στις… 593,6 μονάδες

Ισχυρή πτώση καταγράφεται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο απόρροια του limit down της Πειραιώς -30% λόγω της εισαγωγής των νέων μετοχών αλλά και των ισχυρών πιέσεων στον FTSE 25 με επίκεντρο ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.
Γενικώς η εικόνα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25 έχει επιδεινωθεί εσχάτως. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι καταγράφεται μεγάλη επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα με το 2ετές να έχει εκτιναχθεί στο 10,22%
Στις τράπεζες σήμερα -29,89% η Πειραιώς με 556 εκατ ανεκτέλεστη εντολή πώλησης, αλλά ανοδικά οι υπόλοιπες τράπεζες με την Attica bank να καταγράφει άνοδο κερδοσκοπικού χαρακτήρα +6% στα 0,2770 ευρώ κυρίως γιατί η τιμή στο χρηματιστήριο είναι χαμηλότερη της τιμής της αύξησης κεφαλαίου.
Προσοχή… υπενθυμίζεται ότι Εθνική και Πειραιώς δεν έχουν κλείσει την φάση της διόρθωσης και σύγκλισης με την τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Το ελληνικό χρηματιστήριο, ακόμη δεν μπορεί να αναπνεύσει οι  τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στην φάση της αφομοίωσης των νέων δεδομένων, των ρευστοποιήσεων από τα LME ομολογιακά και γενικότερα της εισόδου των νέων τραπεζικών μετοχών.
Προσοχή η πτώση των τραπεζικών μετοχών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, το ράλι θα καθυστερήσει υπομονή.
* ,