Πτώση 19% στο γ΄τρίμηνο στις τράπεζες παγκοσμίως «βλέπει» η J.P. Morgan – Υπό πίεση τα έσοδα των επενδυτικών | Mikrometoxos.gr

Πτώση 19% στο γ΄τρίμηνο στις τράπεζες παγκοσμίως «βλέπει» η J.P. Morgan – Υπό πίεση τα έσοδα των επενδυτικών

03.09.2015 21:42

 

Κατά 19% μειωμένα ενδέχεται να είναι τα έσοδα γ’ τριμήνου των παγκόσμιων επενδυτικών τραπεζών, πιέζοντας χαμηλότερα τα κέρδη ανά μετοχή σε ολόκληρο τον κλάδο, καθώς υποχωρεί το «κύμα» αστάθειας που προκάλεσε η αναταραχή στην Κίνα, σύμφωνα με τους αναλυτές της J.P. Morgan Chase & Co.

«Η πρόσφατη βίαιη αναταραχή, κυρίως στις μετοχές, θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά, όταν οι αγορές σταθεροποιηθούν – όχι μόνο στην Ασία αλλά και παγκοσμίως», αναφέρεται σε έκθεση των αναλυτών της τράπεζας, με επικεφαλής τον Kian Abouhossein. «Παρά το γεγονός ότι η μεταβλητότητα είναι καλή για τις επενδυτικές τράπεζες», «θα μπορούσε να επηρεάσει την ολοκλήρωση συμφωνιών κατά το γ’ τρίμηνο και ενδεχομένως και κατά το τέταρτο», γράφουν οι αναλυτές, υποβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή κατά μέσο όρο κατά 2-3 τοις εκατό μέχρι το 2017.

Η Κίνα προκάλεσε αναταραχή στις αγορές παγκοσμίως τους δύο τελευταίους μήνες, καθώς ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά δεδομένα πυροδότησαν φόβους περί μιας μεγαλύτερης του αναμενόμενου επιβράδυνσης της οικονομίας της, οδηγώντας σε μια κατάρρευση των εγχώριων μετοχών, που αφάνισε σχεδόν 4 τρισ. δολ. Η χώρα αποφάσισε επίσης μια απροσδόκητη υποτίμηση του γιουάν και παρενέβη στη χρηματιστηριακή αγορά.

Στις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, εξαιρουμένης της Goldman Sachs Group Inc, τα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων, αναμένεται να μειωθούν κατά 18% κατά το γ’ τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για συρρίκνωση 14%, με τα «νομίσματα να αναμένεται να είναι η καλύτερη αποδοτικά κατηγορία asset», γράφουν οι αναλυτές. Τα έσοδα από διαπραγμάτευση μετοχών ενδέχεται να συρρικνωθούν κατά 20% στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για πτώση 16%.

Στη UBS Group A.G., τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι κατά 3% χαμηλότερα κατά μέσο όρο μέχρι το 2016, λόγω των χαμηλότερων εσόδων από μετοχές και υπηρεσίες εταιρικής συμβουλευτικής, σύμφωνα με την έκθεση. Στην Goldman Sachs και τη Morgan Stanley, οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή «κόπηκαν» κατά 3% για το 2015, ενώ οι προβλέψεις για την Deutsche Bank A.G. και την Barclays Plc μειώθηκαν κατά 2% και 1% αντίστοιχα.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017