Πτώση στη Wall, στον απόηχο της υποχώρησης της Apple – Ο S&P 500 έχασε 19 μονάδες (0,9%) και έκλεισε στις 2.076 μονάδες | Mikrometoxos.gr

Πτώση στη Wall, στον απόηχο της υποχώρησης της Apple – Ο S&P 500 έχασε 19 μονάδες (0,9%) και έκλεισε στις 2.076 μονάδες

29.04.2016 01:48
 •  Πτώση περίπου 1% σημείωσαν οι μετοχές στην Wall Street, καθώς οι πρόσφατες ζημίες της Apple επηρέασαν τη συνολική κίνηση.

  Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, οι τρεις βασικοί δείκτες βασικοί δείκτες κινήθηκαν καθοδικά, μετά την ανακοίνωση πως η οικονομία των ΗΠΑ υπολειτούργησε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, σημειώνοντας τη χαμηλότερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών.

  Νωρίτερα βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών η πτώση των χρηματιστηρίων της Ασίας ως αντίδραση στην απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην προχωρήσει σε περαιτέρω επέκταση του ποσοτικού της προγράμματος αξίας $733 δισ. ετησίως.

  Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  υποχώρησε κατά 200 μονάδες (1%) κλείνοντας στις 17,834 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 11 του Φλεβάρη.

  Ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε απώλειες 58 μονάδων (1,2%) ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 4.805 μονάδες, ενώ Ο S&P 500 έχασε 19 μονάδες (0,9%) και έκλεισε στις 2.076 μονάδες.

  Η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου αναπτύχθηκε μόλις 0,5%, καθώς οι επιχειρήσεις μείωσαν τις επενδύσεις τους με τον πλέον απότομο ρυθμό από τη Μεγάλη Ύφεση. Ειδικότερα, οι εταιρείες μείωσαν τις επενδύσεις εξοπλισμού και μεγάλων κατασκευών, όπως πλατφόρμες εξόρυξης. Επίσης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του πρώτου τριμήνου για το ΑΕΠ που εξέδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η αποκατάσταση των αποθεμάτων τους έγινε κατά το βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.

  Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τον προτιμώμενο δείκτη PCE της Fed, αυξήθηκε κατά εξαιρετικά χαμηλό ετήσιο ρυθμό, μόλις 0,3%, το πρώτο τρίμηνο του έτους.

  Ωστόσο, το ποσοστό δομικού πληθωρισμού που εξαιρεί τρόφιμα και ενέργεια αυξήθηκε με ρυθμό 2,1%, έναντι 1,3% το προηγούμενο τρίμηνο. Πρόκειται για κάτι που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ωθήσει τη Fed σε ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της αργότερα μέσα στο έτος.

  Όσον αφορά την αγορά εργασίας, ο αριθμός των αμερικανών πολιτών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 9.000 και διαμορφώθηκε στις 257.000 αιτήσεις, ωστόσο οι αρχικές αιτήσεις συνέχισαν να κυμαίνονται σε χαμηλό τεσσάρων δεκαετιών.

  Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αντανακλά την αύξηση των προσλήψεων τα τελευταία χρόνια, η οποία μάλιστα “ευθύνεται” και για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας των ΗΠΑ στο 5%.

  Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple συνέχισε να υποχωρεί σημειώνοντας πτώση -3.08% και κλείνοντας στα 94,81 δολάρια.

  Η μετοχή του Facebook Inc. πραγματοποίησε άλμα +7.20% κλείνοντας στα 116.73 δολάρια, μετά τα χθεσινά εντυπωσιακά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο χρήσης που έδειξαν «εκτόξευση» των εσόδων κατά 52%, ένα μέγεθος που ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

  Η μετοχή της Amazon.com Inc. ξεκίνησε κερδίζοντας 1,4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας στο New Jersey με το άνοιγμα δύο νέων εγκαταστάσεων, ωστόσο στο τέλος της συνεδρίασης υποχώρησε κλείνοντας με πτώση -0.75%, στα 602,00 δολάρια.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017