Πτωτικές τάσεις σε τράπεζες με επίκεντρο την Πειραιώς -5% – Πτώση και στον FTSE 25 με μικρούς όγκους – Όλη η αγορά είναι παγιδευμένη στα stress tests | Mikrometoxos.gr

Πτωτικές τάσεις σε τράπεζες με επίκεντρο την Πειραιώς -5% – Πτώση και στον FTSE 25 με μικρούς όγκους – Όλη η αγορά είναι παγιδευμένη στα stress tests

12.10.2015 15:40

Πτωτικές τάσεις σε τράπεζες με επίκεντρο την Πειραιώς -5% – Πτώση και στον FTSE 25 με μικρούς όγκους – Όλη η αγορά είναι παγιδευμένη στα stress tests. Σε ομηρία stress tests βρίσκονται τράπεζες και κατ’ επέκταση όλο το ελληνικό χρηματιστήριο.

Με βάση όλες τις ενδείξεις ο SSM θέλει ανακεφαλαιοποίηση στα 17 με 18 δισ. και το ΔΝΤ θέλει 14-15 δισ. ενώ είναι διατεθειμένο το Ταμείο να στηρίξει και την συμμετοχή των ιδιωτών παρεμβαίνοντας στην διαδικασία και συμβάλλοντας στην μείωση του βασικού σεναρίου από 12 δισ. που εκτιμάται αρχικά… σε 8 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες σήμερα κινούνται πτωτικά μετά και την άνοδο της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο στην Eurobank επιμένει ο αγοραστής.Παρά την γενική αβεβαιότητα, οι πιθανότητες να καλυφθούν οι ΑΜΚ από τους ιδιώτες είναι μεγάλες ενώ πιο πιθανό είναι μια τράπεζα να τα περάσει οριακά παρά να υποστεί resolution. Η Alpha Βank και η Eurobank θα βρεθούν σε πιο πλεονεκτική θέση στα stress tests εμφανίζοντας τις μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες.

Στον FTSE 25 είναι εμφανής η κόπωση, στοιχείο που είχε καταγραφεί από τις προηγούμενες ημέρες καθηλώνοντας το χρηματιστήριο. Ο κίνδυνος κατά την περίοδο των ΑΜΚ των τραπεζών να πουλάνε μη τραπεζικές μετοχές για να τοποθετηθούν στις αυξήσεις κεφαλαίου είναι πιθανό σενάριο. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται άτονα πτωτικά, με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 674 μονάδες με πτώση -0,4%, έχοντας υψηλό ημέρας στις 678,65 μονάδες (+0,25%).

Ο βραχυχρόνιος στόχος στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι η υπέρβαση των 685 μονάδων, όπου καταγράφεται η πρώτη ισχυρή αντίσταση, με την επόμενη στις 700 μονάδες. Πάντως, η αντίσταση των 685 μονάδων έχει αποδειχτεί βρσχνάς για τους long…

 

TAMPLO xrimatistirio5

Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ενώ παρά πολύ μειωμένος είναι σήμερα και ο όγκος, απόρροια του περιορισμού των κινήσεων σε τράπεζες και blue chips.

Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 13 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει στα 48 εκατ. τεμάχια, με τα 40 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 5,5 εκατ. στα warrants. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση αξία συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα ανήλθε στα 39,9 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 72,3% έναντι της αμέσως προηγούμενης που ήταν μόλις στα 24,1 εκατ. ευρώ!
Η περασμένη, πρώτη ολοκληρωμένη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ήταν ανοδική για το ελληνικό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να ενισχύεται σε ποσοστό 5,61%, ο FTSE 25 +8,02% ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά +30,97%.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017