Πρώτη φορά στα χρονικά: Χωρίς κεντρικό δελτίο ειδήσεων το MEGA λόγω απεργίας | Mikrometoxos.gr

Πρώτη φορά στα χρονικά: Χωρίς κεντρικό δελτίο ειδήσεων το MEGA λόγω απεργίας

05.10.2015 22:03

Σοκ στον εκδοτικό και δημοσιογραφικό κόσμο προκαλεί η απεργία που κήρυξαν στο MEGA, η EΣΗΕΑ και το συνδικάτο των τεχνικών που είχε σαν αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορική διαδρομή της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα που πραγματοποιείται απεργία δημοσιογράφων αποκλειστικά στο MEGA.

Γιατί το κανάλι των εκδοτών σπάνια προχωρούσε σε απολύσεις ενώ οι αποδοχές των εργαζομένων βρίσκονταν πάντα πολύ υψηλότερα από τις προβλεπόμενες συλλογικές συμβάσεις. Βέβαια στη διάρκεια της κρίσης άρχισαν οι μειώσεις μισθών, τις οποίες ως ένα σημείο αποδέχονταν οι εργαζόμενοι γιατί έβλεπαν τη δραματική μείωση των εσόδων αλλά και τον υψηλό τραπεζικό δανεισμό του καναλιού.

Πρόσφατα η ιδιοκτησία του σταθμού ζήτησε από τους εργαζόμενους να συναινέσουν σε νέες μειώσεις 20% στους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς.

Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και του συνδικάτου των τεχνικών ήταν ακαριαία. Οι ενώσεις κήρυξαν απεργία και το MEGA έμεινε χωρίς δελτίο ειδήσεων εξέλιξη που αποτελεί πλήγμα για το κύρος του καναλιού.

Μάλιστα πριν από λίγες μέρες έγινε και έφοδος της επιθεώρησης εργασίας στο κανάλι.

Πάντως αν συμβαίνουν όλα αυτά στο MEGA καταλαβαίνετε τι έχει να συμβεί στα υπόλοιπα κανάλια και εφημερίδες.

‘Oπου οι απολύσεις βρίσκονται στην ημερήσια βάση και οι ατομικές συμβάσεις αντικατέστησαν τις συλλογικές με αποτέλεσμα οι μισθοί να κινούνται σε επίπεδα Πακιστάν και τα ασφαλιστικά ταμεία να χάνουν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017