Πρώτες θα εγκαταλείψουν την Βρετανία οι γαλλικές τράπεζες σε περίπτωση Brexit | Mikrometoxos.gr

Πρώτες θα εγκαταλείψουν την Βρετανία οι γαλλικές τράπεζες σε περίπτωση Brexit

21.06.2016 08:06

Οι γαλλικές τράπεζες ίσως αποσυρθούν από το Λονδίνο αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα αυτής της εβδομάδας, προειδοποίησε στην εξαμηνιαία έκθεσή της η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας.

Η γαλλική κεντρική τράπεζα τονίζει πως τόσο η Τράπεζα της Αγγλίας όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα έχουν τα εργαλεία για να διαχειριστούν μια εκτιμώμενη αύξηση της μεταβλητότητας στην αγορά αν επικρατήσει το “leave”, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στη συνέχεια, οι γαλλικές τράπεζες θα μπορούσαν να επαναπατρίσουν στη Γαλλία ορισμένες δραστηριότητές τους που αυτή τη στιγμή έχουν έδρα στο Λονδίνο, όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση της ναυτιλίας και διαφόρων projects, καθώς και δραστηριότητες στην αγορά, όπως για παράδειγμα τα παράγωγα.

Όμως ένα Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει μια βαθύτερη επανεξέταση της έκθεσης των γαλλικών τραπεζών στις βρετανικές τράπεζες, την οποία η Τράπεζα της Γαλλίας προσδιορίζει στα 228 δις. δολάρια στο τέλος του 2015, τα 102 δις. εκ των οποίων προς βρετανικές τράπεζες.

«Αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ, οι γαλλικές τράπεζες θα μπορούσαν να ανακατευθύνουν μέρος των δραστηριοτήτων τους σε άλλους ευρωπαίους εταίρους», αναφέρει η Τράπεζα της Γαλλίας.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017