Πρόεδρος νοσοκομειακών υπαλλήλων για Ειδομένη: «Υγειονομικό ναρκοπέδιο» ο καταυλισμός – Κάνουμε έκκληση στο υπουργείο Υγείας για χρηματοδότηση των δομών

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς, Βασίλη Τριανταφυλλίδη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Ειδομένη. Ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε τον καταυλισμό «υγειονομικό ναρκοπέδιο», αναφερόμενος στην έλλειψη απολύμανσης και τις άσχημες συνθήκες υγιεινής της περιοχής και υπογράμμισε την άμεση ανάγκη να ενισχυθεί το νοσοκομείο Κιλκίς με προσωπικό και επιπλέον χρηματοδότηση για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, λόγω των χιλιάδων προσφύγων. «Κάνουμε έκκληση στο υπουργείο Υγείας για χρηματοδότηση των δομών, δεδομένου φυσικά και του γεγονότος ότι το νοσοκομείο Κιλκίς εφημερεύει επί 24ωρου βάσεως» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Όπως μάλιστα επισήμανε, από τις 88 οργανικές θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο, είναι καλυμμένες μόνον οι μισές.

Μια άλλη συνέπεια της προσφυγικής κρίσης είναι και τα απλήρωτα νοσήλια, τα οποία έχουν «εκτοξευθεί» μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες. Όπως αποκάλυψε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Τριανταφυλλίδης «τον Ιανουάριο είχαμε 7.000 ευρώ απλήρωτα νοσήλια, τον Φεβρουάριο 22.000 και τον Μάρτιο 142.000 ευρώ» ενώ η πλειοψηφία των περιστατικών είναι παιδιατρικά και γυναικολογικά.

Γιατροί του Κόσμου: Η Ειδομένη είναι η φαβέλα της Ευρώπης

Εκτός από τον κ. Γιαννάκο, την Ειδομένη επισκέφθηκε το πρωί και ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ), Νικήτας Κανάκης, ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Ο καταυλισμός της Ειδομένης είναι μια φαβέλα που φοβόμαστε ότι θα πάρει μόνιμη μορφή. Θέλουμε να θυμίσουμε στην Ευρώπη ότι αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας και να σταματήσουν την υποκρισία».

Ο κ. Κανάκης σχολίασε και την παρουσία αμφιλεγόμενων ΜΚΟ στην περιοχή, λέγοντας ότι δεν υπήρχε σχεδιασμός από την πολιτεία. «Αποτέλεσμα ήταν να… αυτοσχεδιάζουμε σε έναν καταυλισμό, που έχει μετατραπεί σε πόλη», συμπλήρωσε.