Προσφυγικό: Συρματοπλέγματα χωρίζουν στα δύο το λιμάνι της Χίου | Mikrometoxos.gr

Προσφυγικό: Συρματοπλέγματα χωρίζουν στα δύο το λιμάνι της Χίου

06.04.2016 10:14

Το Λιμενικό Ταμείο Χίου ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τις εργασίες τοποθέτησης συρματοπλέγματος, στην κεντρική αποβάθρα πρόσδεσης των επιβατηγών πλοίων, χωρίζοντας στα δύο το λιμάνι της Χίου.

Αργά χθες το βράδυ οι Αρχές και οι μετανάστες ήρθαν σε συμφωνία που επιτρέπει την πραγματοποίηση δρομολογίων πλοίων επιτρέποντας την κατά το ήμισυ λειτουργία του λιμανιού.

Πλέον, στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού θα δένουν τα πλοία, ενώ στο δυτικό τμήμα θα παραμείνουν μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το χοτ σποτ της Χίου την περασμένη Πέμπτη, όπου και παραμένουν, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι έως και χθες το βράδυ το λιμάνι της Χίου παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου. Ωστόσο, σήμερα το πρωί έδεσε στο λιμάνι το πλοίο «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί το δρομολόγιο της άγονης γραμμής του βορείου Αιγαίου, με τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλάβει την προβλήτα να μην αντιδρούν, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Το «Νήσος Μύκονος» έδεσε στο λιμάνι της Χίου παρουσία της δύναμης του Λιμενικού Σώματος στη Χίο, αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες σε όλα τα νησιά του βόρειου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί, δεν καταγράφηκε κάποια άφιξη μετανάστη ή πρόσφυγα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017