Προσφυγικό: Νέα επιχείρηση επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία | Mikrometoxos.gr

Προσφυγικό: Νέα επιχείρηση επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία

08.04.2016 09:31

Eπαναλαμβάνεται από το πρωί η διαδικασία επαναπροώθησης προσφύγων από νησιά του Αιγαίου προς την Τουρκία. Μέσα σε κλίμα έντασης, «αλληλέγγυοι» βούτηξαν στη θάλασσα για να εμποδίσουν το πλοίο να φύγει από τη Λέσβο με 45 πρόσφυγες. Συνολικά, για σήμερα, έχει προγραμματιστεί η επαναπροώθηση 145 ατόμων.

Συγκεκριμένα, τρεις «αλληλέγγυοι», κολύμπησαν ανάμεσα στα σκάφη και πιάστηκαν στην αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου, εμποδίζοντάς το να αναχωρήσει. Τελικά, μετά από παρέμβαση του λιμενικού και της αστυνομίας, οι αλληλέγγυοι συνελήφθησαν και το πλοίο αναχώρησε. Εκτός των 45 ατόμων που βρίσκονται εν πλω προς την Τουρκία, ακόμη 100 πρόσφυγες θα επαναπροωθηθούν σήμερα. Πρόκειται για πρόσφυγες που κρατούνταν στην Κω και τη Σάμο και θα μεταφερθούν εντός της ημέρας στη Λέσβο, και εν συνεχεία θα μεταφερθούν στο Δικελί, όπου θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές.Τους πρόσφυγες κατά τη διαδικασία της επανεισδοχής θα συνοδεύουν, όπως έγινε και την περασμένη Δευτέρα, ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex, υπεύθυνοι ο καθένας για την ασφάλεια ενός μεταφερόμενου ατόμου.
Εντωμεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει από το περασμένο Σαββάτο, νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, 36χρονος Αφγανός, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας μεγάλη ποσότητα φαρμάκων. Σύμφωνα τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας του 36χρονου, αν και κρίσιμη, παραμένει σταθερή.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017