Προσφυγικό: Λιγότεροι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Προσφυγικό: Λιγότεροι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

12.04.2016 10:33

Λιγότεροι πρόσφυγες παραμένουν πλέον στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά φαίνεται πως τους πείθει να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο χώρο. Ο αριθμός των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται πλέον σε κάτω από 4.000 για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη εξακολουθούν να διαμένουν 3.800 πρόσφυγες. Ειδικότερα, 1.800 άτομα βρίσκονται στην Ε1, 1.000 στην Ε2 και 1.000 στην πέτρινη αποθήκη.

Τη Δευτέρα περίπου 700 άτομα αναχώρησαν από τις πύλες Ε1 και Ε2 με προορισμό τον Σκαραμαγκά με λεωφορεία, ενώ κάποιοι έφυγαν και με ταξί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο κέντρο του Σκαραμαγκά έφθασαν συνολικά 1.050 άτομα, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν όλοι αυτοί είναι από το λιμάνι ή κάποιοι μετακινήθηκαν εκεί από το Ελληνικό.

Η διαδικασία της μεταφοράς προσφύγων στον Σκαραμαγκά θα συνεχιστεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες, καθώς οι θέσεις που ήταν έτοιμες στο κέντρο (περίπου 800) υπερκαλύφθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση νέων θέσων στη συγκεκριμένη δομή.

Προτεραιότητα έχει δοθεί στους Γεζίντι, κατόπιν στους Σύρους και μετά στους Αφγανούς. Στόχος των εμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι έως το Πάσχα να έχει αποσυμφορηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του το λιμάνι από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια. Το τελευταίο 24ωρο μόλις 55 πρόσφυγες έφθασαν στη Λέσβο.

Συνολικά στη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφή βρίσκονται 53.381 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 29.205 στη Β.Ελλάδα, 14.405 στην Αττική και 7.055 στα hot spot των νησιών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017