Προσφορά ανταλλαγής από την Εθνική – Στους ομολογιούχους, για τίτλους 792 εκατ. για να ενισχυθεί κεφαλαιακά | Mikrometoxos.gr

Προσφορά ανταλλαγής από την Εθνική – Στους ομολογιούχους, για τίτλους 792 εκατ. για να ενισχυθεί κεφαλαιακά

03.11.2015 00:05

Προσφορά ανταλλαγής από την Εθνική

Στους ομολογιούχους, για τίτλους 792 εκατ. για να ενισχυθεί κεφαλαιακά

 

Προαιρετική δημόσια προσφορά στους κατόχους υβριδικών κεφαλαίων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, προνομιούχων μετοχών ΗΠΑ και κατόχων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior bonds) κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα.
Η Εθνική προτείνει στους κατόχους των παραπάνω τίτλων την ανταλλαγή τους με μετρητά ή με μετοχές.
Η πρόταση της Εθνικής στοχεύει στην κεφαλαιακή ενίσχυσή της, ενώ αφορά την μετατροπή τίτλων σε μετοχές, σε ποσοστό 30%, 75% και 100%, στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας.

Οι προσφορές γίνονται στο πλαίσιο της αξιολόγησης, για να δημιουργηθεί κεφάλαιο Common Equity Tier I και να ενισχυθεί η κεφαλαιακή θέση του εκδότη, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Διαχειριστές της έκδοσης είναι οι Goldman Sachs, Morgan Stanley και Nomura. Η ημερομηνία λήξης της προσφοράς είναι η 11η Νοεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι η Εθνική είναι η τέταρτη και τελευταία μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που προβαίνουν σε δημόσια προσφορά προς τους κατόχους τίτλων τους.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017