Προσοχή! Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για χιόνια και παγετό | Mikrometoxos.gr

Προσοχή! Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για χιόνια και παγετό

29.12.2015 14:46

Απότομη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το πρωί της Τετάρτης (30/12/2015), με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αθήνα, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τους ισχυρούς βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

1. Tοπικές χιονοπτώσεις

Αύριο, Τετάρτη, θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονιάς, της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής – ανατολικής Μακεδονίας και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

– Την Πέμπτη, παραμονή πρωτοχρονιάς, θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά- ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς (συμεριλαμβανομένης και της Αττικής). της Εύβοιας και της Πελοποννήσου από τις βραδινές ώρες πιθανών των Κυκλάδων και της Κρήτης.

– Την Παρασκευή, οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, την κεντρική- ανατολική Στερεά ( πιθανόν στα βορεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

2. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (10-12 βαθμούς κελσίου), που θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

3. Ενιχυσμένοι βόρειοι – βορειονατολικοί άνεμοι που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φτάσει τα 7 με 8 μποφόρ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017