Προς νέο ρεκόρ στον τουρισμό βαδίζει η Ελλάδα – Αύξηση 7,6% το α’ 4μηνο

Το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου έφθασαν στη χώρα μας 1,64 εκατ. τουρίστες από 1,52 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι
Νέο ρεκόρ ετοιμάζεται να καταγράψει η Ελλάδα το 2016 στον τουρισμό, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σχετικά με τις αεροπορικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Ειδικότερα, τα στοιχεία καταδεικνύουν αύξηση 7,6% στις αφίξεις τουριστών το πρώτο τετράμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2015, με τον απόλυτο αριθμό αφίξεων στο διάστημα αυτό να διαμορφώνεται σε 1,64 εκατομμύρια τουρίστες από 1,52 εκατομμύρια πέρυσι.
Ξεχωρίζει η σημαντική άνοδος των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που διαμορφώθηκε σε 6,1%, με το συνολικό αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά τις 921 χιλιάδες, ενώ αξιόλογη είναι και η άνοδος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς προσείλκυσε 353.400 αφίξεις καταγράφοντας άνοδο 1,4%.
Με ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν και τα αεροδρόμια της Κρήτης, εκ των σημαντικότερων προορισμών για τα συνολικά τουριστικά μεγέθη της χώρας, λόγω του όγκου του τουριστικού ρεύματος που προσελκύει.