Πούτιν- εκλογές ΗΠΑ: Δήλωσε ανοικτά ποιόν προτιμά!

Πούτιν- εκλογές ΗΠΑ: Δήλωσε ανοικτά με ποιον είναι!

Με θετικά λόγια μίλησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν για τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο δεύτερος επιθυμεί την αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Παράλληλα ο Πούτιν αναγνώρισε τη δύναμη των ΗΠΑ σε ένα διπλωματικό τρικ, προειδοποιώντας όμως πως δεν πρέπει να ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

«Οι ΗΠΑ είναι μεγάλη δύναμη. Σήμερα είναι ίσως η μόνη υπερδύναμη. Το αποδεχόμαστε αυτό», ανέφερε ο Βλάντιμιρ Πούτιν από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ»

«Ο κόσμος χρειάζεται τέτοια ισχυρά έθνη, όπως οι ΗΠΑ. Και εμείς τα χρειαζόμαστε. Αλλά δεν χρειαζόμαστε να αναμειγνύονται διαρκώς στις υποθέσεις μας, να μας καθοδηγούν πώς να ζούμε, εμποδίζοντας την Ευρώπη να χτίσει μία σχέση μαζί μας».

«Βλέπετε, είναι όπως το είπα. Ο Τραμπ είναι ένα έντονο πρόσωπο. Δεν είναι; Δεν έκανα άλλον χαρακτηρισμό για εκείνο.  Αλλά αυτό το οποίο θα προσέξω εγώ περισσότερο και θα το καλωσορίσω είναι ότι δήλωσε πως είναι έτοιμος για πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Υπάρχει κάτι κακό σε αυτό;».