Πολυνομοσχέδιο: Έντονη η συζήτηση και σήμερα στη Βουλή - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πολυνομοσχέδιο: Έντονη η συζήτηση και σήμερα στη Βουλή

22.05.2016 09:59

Έντονη αναμένεται να είναι και σήμερα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή. Αναμένεται κορύφωση της κόντρας μεταξύ της κυβέρνησης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ενώ χθες κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα στο «πάγωμα» των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια, το οποίο έφερε με τροπολογία την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε πως δεν δέχεται άλλες μειώσεις στα μισθολόγια των στρατιωτικών, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα ψηφίσει την τροπολογία.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε χθες το απόγευμα σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, στην οποία τους ζήτησε να καταθέσουν σήμερα προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του «παγώματος» των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.

Έντονη αντιπαράθεση

Η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε με την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τα άρθρα που αφορούν τον δημοσιονομικό διορθωτή και την σύσταση Ταμείου Αξιοποιήσεων και Επενδύσεων δημόσιας περιουσίας.

Το αίτημα, το οποίο απορρίφθηκε, υποστήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017