Πολυεθνικές έκρυψαν 221 δισ. δολ. σε φορολογικούς παραδείσους το 2015 - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πολυεθνικές έκρυψαν 221 δισ. δολ. σε φορολογικούς παραδείσους το 2015

04.05.2016 00:03
Τα κεφάλαια που εισρέουν στους φορολογικούς παραδείσους ανά τον πλανήτη με τέτοιο ρυθμό, που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, έχουν εγγραφεί περισσότερα κέρδη στις Βερμούδες από ότι στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ που επικαλείται το Marketwatch, πολυεθνικές εταιρίες από 26 ανεπτυγμένες οικονομίες ανακοίνωσαν περισσότερα κέρδη από εταιρίες holding στο νησάκι των Βερμούδων (43,7 δισ. δολάρια) από ότι στην Κίνα (36,4 δισ. δολάρια).
Η έκθεση αναφέρει ότι εταιρίες από όλο τον κόσμο έστειλαν 221 δισ. δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους το 2015, με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να προέρχεται από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, ενώ η τάση είναι αυξητική.
Το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, τα νησιά Κεϊμάν και οι βρετανικές Παρθένες Νήσοι συγκαταλέγονται μεταξύ των βασικών προορισμών των χρημάτων.
Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν περισσότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών σε φορολογικά θέματα για την αντιμετώπιση της χρήσης των φορολογικών παραδείσων. Η ευρωζώνη πρόσφατα ενίσχυσε τη σχετική νομοθεσία, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε εκροές κεφαλαίων από το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017