Πολλά μικρά ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο του ΧΑΑ

Η πλειοψηφία των παραγόντων της αγοράς εκτιμά ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς δύσκολα ο ΓΔ θα δώσει υπέρβαση υψηλότερα των 600 – 606 μονάδων, χωρίς την είδηση – καταλύτη, ή χωρίς να έχει μεσολαβήσει μία εύλόγη διόρθωση. Ενώ οι αποδόσεις του Τραπεζικού από τα χαμηλά της 11/2. προσφέρονται καθημερινά για κλείδωμα ενδιάμεσων τερματικών υπεραξιών…

FTSE25: Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (1,32%), το 161 είναι κοντινή μας αντίσταση και κύρια το 164. Το 154 κύρια στήριξη, με τις 153,50 μονάδες να είναι το νέο μας “stop” στο “long”.

ΔΤΡ: Ο τραπεζικός έχει το επίπεδο των 41 μονάδων και το αντίστοιχο των 45 σαν τα δύο κοντινά σημαντικά επίπεδα που κατοχύρωση ενός εκ των δύο μπορεί να δώσει συνέχιση της αντίστοιχης κίνησης….

ΣΑΡΑΝΤΗΣ-απάντηση: Είναι ορθά αποτιμημένος, με πολλαπλασιαστή κερδών στο 14, price to book 1,57 και την σχέση ev/ebitda στο υψηλό 9. Στα πολύ (ΣΥΝ+) ο ανύπαρκτος καθαρός δανεισμός του ομίλου…

REBALANCING-απάντηση: Από τις 3 Μαρτίου είναι γνωστό ότι στον δείκτη FTSE Emerging Europe Small Caps θα συμμετέχουν 11 εισηγμένες στο Χ.Α. μετοχές. Εξ αυτών, όμως, μόλις τέσσερις είναι οι νέες προσθήκες. Πρόκειται περί των τίτλων των Aegean Airlines, Fourlis, ΓΕΚ TΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή που θα πλαισιώσουν αυτούς των ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Grivalia, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος και ΔΕΗ

ΦΟΥΡΛΗΣ: Αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα στα 14 εκατ. ευρώ περίπου παρουσίασε στο τέλος του 2015 ο όμιλος, παρά το γεγονός του ότι μείωσε τον δανεισμό του και παρήγαγε αυξημένες ταμειακές ροές. Η εξήγηση αποδίδεται στα capital controls και στην αυξημένη χρήση πιστωτικών καρτών εκ μέρους των πελατών του ομίλου σε ΙΚΕΑ και Intersport. Δεν αδικείται στο ταμπλό…

ΦΦΓΚΡΠ: Σε OYΔΕΤΕΡΗ από ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ έχει υποβαθμίσει την σύσταση για την μετοχή η Credit Suisse σε έκθεσή της. Ο οίκος μείωσε και την τιμή-στόχο για τη μετοχή, στα 19,70 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο τίτλος διαπραγματεύεται στο ταμπλό στα 16,50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Folli Follie, στα 21,50 από 23,80 ευρώ είχε δώσει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της (3 Δεκ.) στην οποία διατηρεί σύσταση “buy”.

FOLLI FOLLIE GROUP: Η Eurobank Equities θέτει ως τιμή-στόχο τα 18,50 ευρώ για τη μετοχή των Folli με σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ. H χρηματιστηριακή στέκεται στη δυναμική της εταιρίας αλλά και στην έλλειψη ορατότητας στο κομμάτι των ταμειακών ροών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Τελευταία λόγω της υποβάθμισης του ΧΑΑ από τον οίκο FTSE και των προσδοκώμενων εισροών έως 280 εκατ δολάρια σε τράπεζες και άλλες μετοχές η αγορά έχει ανακάμψει καταγράφοντας αξιόλογα κέρδη. Το ελληνικό χρηματιστήριο από το χαμηλό των 420 μονάδων έχει σημειώσει άνοδο +37% ενώ οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν άνοδο έως 262% από τα ιστορικά τους χαμηλά.

Το ράλι αυτό σημειώθηκε επειδή η αγορά άρχισε να προεξοφλεί ότι θα προχωρήσει θετικά η αξιολόγηση και συντηρείται λόγω των εισροών στην αγορά λόγω FTSE. Η πραγματική αξία του θα διαφανεί μετά τις 18 Μαρτίου από την νέα εβδομάδα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εισροές και η αγορά θα αφομοιώσει νέα δεδομένα.

GRIVALIA: Το συνολικό προς διανομή μέρισμα θα ανέλθει σε 0,31337 ανά μετοχή (καθαρό). Σημειώνεται ότι από την έναρξη της συνεδρίασης της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2016 η μετοχή της Εταιρείας θα διαπραγματεύεται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2015.

EUROBANK: Mε την χθεσινή συμπεριφορά της στο ταμπλό του ΧΑΑ μας υποχρεώνει να την επιλέξουμε για 2η στη σειρά ημέρα. Δεν είναι άλλωστε και μικρό επίτευγμα να γυρίζεις μέσα σε μία τέτοιας μορφής συνεδρίαση το μείον 6,4% σε συν 1,2%…

Και με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 12,7 εκατ. ευρώ με το 23,6% μάλιστα να γίνονται σε θετικό έδαφος, δείγμα του αγοραστικού ενδιαφέροντος…Απέχει πλέον μόλις 16,14% από την τιμή της ΑΜΚ,όταν πριν μόλις 4 εβδομάδες τους χώριζε απόσταση 305%!

* ,