Πολλά και ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του ΧΑΑ…

Το γεγονός ότι το πρώτο ημίωρο χθεσινής συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. κτύπησαν τα υψηλά τους πραγματοποιώντας συναλλαγές αξίας 16,2 εκατ., …μαρτυρούσε με τον τρόπο του τις κινήσεις εκείνων που προχωρούσαν σε σειρά πωλήσεων….
ΕΘΕΤΑΝ δηλ. μία μικρή παγίδα σε όσους τοποθετούνταν στα ενδοσυνεδριακά υψηλά του ΔΤΡ.
Σχετική εικόνα
Από την ημέρα που οι “μαυροφόρες” ήθελαν… κι άλλο αίμα και με τον γ.δ. να υποχωρεί στα ιστορικά -ουσιαστικά – κατώτερά του στις 421 μονάδες (11 ΦΕΒΡ) σε σύνολο (18) συνεδριάσεων ο γ.δ. έκλεισε ανοδικά στις (15) εξ αυτών (!), με το γνωστό σε όλους μας χαρακτηριστικό των (9) σερί θετικών παρουσιών του στο ταμπλό του ΧΑΑ. Σε αυτό το διάστημα ενισχύθηκε σε ποσοστό 27,85% (με βάση τιμή κλεισίματος). 
Εξ ίσου καλά τα πήγε ο Ftse25 με άνοδο 35%, ενώ ο κατατρεγμένος τραπεζικός που είχε βρεθεί στις 1,8 μονάδες (!! χ 10) και παρά το γεγονός ότι στις (18) συνεδριάσεις είχε (6) πτωτικές ανέβασε τον πήχη κατά 85,72% και στις 40,06 μον. δηλ. στις 4χ10 (λόγω reverse split).   
AKOMA καλύτερα τα πήγαν ορισμένες μετοχές που έφτιαξαν για τα καλά εκείνους που είχαν την διορατικότητα και κυρίως την δυνατότητα να τοποθετηθούν σε τιμές όχι απλά κατεδάφισης αλλά… εξαφάνισης από προσώπου πλανήτη Γη! 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ τα παραδείγματα των μετοχών της Eurobank (με ανοδική διαφυγή 145% ) ΕΤΕ (93%) και ΠΕΙΡ (120%).   
Σχετική εικόνα
ΑΛΦΑ: Να σημειωθεί ότι η χθεσινή κίνηση μέχρι τα 1,82 ευρώ, πιθανότατα βοήθησε να “πληρωθεί” μικρή θέση “long”, που είχε ανοίξει εδώ και λίγες μέρες, με τιμή εξάσκησης τα 1,80 ευρώ.
Από τις υπόλοιπες, μη Τραπεζικές, μετοχές του 25αρη και από τους θετικούς πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν ΕΛΠΕ (+4,79%) και ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+9,79%).
Στην περίπτωση των ΕΛΠΕ, το “stop” στο “long” έχει ανέβει στα 3,30 ευρώ, με τις πρώτες στηρίξεις να εντοπίζονται στα 3,63 και 3,53 ευρώ. Επόμενη σημαντική αντίσταση στα 4,14 ευρώ.
Στην περίπτωση της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, που με την κίνηση της άφησε πίσω τις αντιστάσεις των 1,48 και 1,54 ευρώ, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 1,62 ευρώ. Πρώτη στήριξη στα 1,31 ευρώ, που δείχνει να ανεβαίνει και στο “stop” στο “long”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το τελικό, θετικό, πρόσημο του Δείκτη, “προσπάθησαν” και οι Viohalco, ψυχολογικά αυτή λόγω πολύ μικρής συμμετοχής της στη διαμόρφωση του ΓΔ, (+6,9%) και Τιτάν (+2,51%), όπου στις καθυστερήσεις και μέσω των δημοπρασιών ολοκλήρωσε στο υψηλό ημέρας.
Σχετική εικόνα
ΑΒΑΞ: Και παρά το πρόσφατο +50% η αποτίμηση βρίσκεται στα… 23,8 εκατ. ευρώ. Την είχαν φτάσει δηλαδή και στα 16 εκατ.(!). 
ΟΛΠ: Το ελεγκτικό συνέδριο ενέκρινε χθες την συμφωνία πώλησης του 67% του ΟΛΠ  στην Cosco, κρίνοντας νόμιμες όλες τις διαδικασίες που κινήθηκαν. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η έγκριση του φακέλου από την επιτροπή ανταγωνισμού προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση και να έλθει στη Bουλή.
Εκτός από τα δημοσιονομικά οφέλη που θα φτάσουν τα 511 εκατ. ευρώ, η ιδιωτικοποίηση του  ΟΛΠ θα φέρει πρόσθετες επενδύσεις ύψους 867 εκατ. ευρώ από την COSCO και από άλλες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, ως αποτέλεσμα συνεργασίας με τον λιμένα.
Σχετική εικόνα
Τα προαναφερθέντα απλά ως μία ένδειξη της δυναμικής που περικλείει το όλο project κάτω από την επωνυμία “ΟΛΠ”. Δεν είναι βλάκες οι κινέζοι που πληρώνουν 22,00 ευρώ ανά μετοχή για ένα μέρος της δυναμικότητας του πρώτου λιμανιού -ουσιαστικά – της Μεσογείου. 
Και η μετοχή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου εδώ και πολλές εβδομάδες. Με την τιμή τηςε καρφωμένη κάτω και από α… 12,00(!!) ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση στα… 291 εκατ. ευρώ. Έλα Θεέ και Κύριε, που λέμε…
ΧΑΑ-ΣΧΟΛΙΟ (Θαν. Σταυρ.): Ανεξαρτήτως των συμπερασμάτων που εξήχθησαν από το χθεσινό Eurogroup, αλλά και την Σύνοδο Κορυφής και τα οποία δεν αποκατέστησαν πλήρως την ορατότητα για το άμεσο και προσεχές μέλλον,…
Εκείνο που δείχνει σίγουρο είναι πως τα ενεργά χαρτοφυλάκια στο Χ.Α., δεν έχουν δώσει ακόμα στο “σήμα υποχώρησης”.
Σχετική εικόνα
Έτσι, προς έκπληξη των πάντων και περισσότερο αυτών που, επιδεικτικά, παραμένουν εκτός Αγοράς, αλλά και κόντρα στο επιφυλακτικό διεθνές κλίμα…
Ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε και ένατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, αθροίζοντας κέρδη 18,85% και φέρνοντας σκεπτικισμό όσους επιμένουν να διατηρούν θέσεις “short”, περιμένοντας την διόρθωση που δεν έρχεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, για τον Γενικό Δείκτη, είναι ρεκόρ 50 μηνών, καθώς το ίδιο ανοδικό σερί είχε να εμφανιστεί από το διάστημα 11/1/2012 έως και 23/1/2012.
ΕΛΠΕ: Μόλις τρεις πτωτικές στις τελευταίες (18) συνεδριάσεις (με ημερομηνία ορόσημο σήμερα για την στήλη την 12η Φεβρ.) και άνοδος της τιμής κατά 36% στα 3,9400 ευρώ. 
Σχετική εικόνα
Με αποτίμηση 1,2 δισ. ευρώ, πάντα αρκετά μακρυά από τα ΙΔΙΑ Κεφάλαια των 1,7 δισ. ευρώ και από τις τιμές στόχου των 6,50 και 7,00 ευρώ που δίνουν οι αναλυτές των οίκων που καλύπτουν τον όμικλο και την μετοχή του. Υψηλό 2016 στα 4,1500 στο ξεκίνημα της χρονιάς.
ΕΧΑΕ: Κι αυτά στο +36% και από τα 3,8000 στα 5,1600 ευρώ ενώ το χαμηλό τους στις 11/2 ήταν στα 3,4000 ευρώ. Αποτιμώνται σε 337 εκατ. και δεν αδικούνται πλέον από την αγορά με τα νυν δεδομένα…
ΕΥΑΠΣ: Κινείται σε καθορισμένο εύρος 30 περίπου σεντς εδώ και αρκετές ενβδομάδες, χωρίς ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον αφού δεν προσφέρεται για…βραχυπρόθεσμα παιχνίδια στο ταμπλό.
Σχετική εικόνα
Χθες οριακά ανοδικά στο 0,33% με 2 χιλ. τεμάχια και στα 3,00 ευρώ όπου προσφερόντουσαν 20 χιλ.τμχ. Αποτιμάται σε 108,9 εκατ. δεν έχει δανεισμό και τα ταμειακά διαθέσιμα καλύπτουν το 50% της κεφαλαιοποίησης της. Υψηλό της στις 5 Ιαν. στα 3,05 ευρώ και χαμηλό της στα 2,65 ευρώ προ μηνός.
* ,