Πολλά και ενδιαφέροντα[;] από και για τον κόσμο του Χ.Α | Mikrometoxos.gr

Πολλά και ενδιαφέροντα[;] από και για τον κόσμο του Χ.Α

02.11.2015 02:09
ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ: Το υψηλό των 731 μονάδων αποτελεί την καλύτερη επίδοση του Γενικού Δείκτη από την επανέναρξη της λειτουργίας της Αγοράς τον Αύγουστο και στο σημείο αυτό η απόδοση από τα χαμηλά της χρονιάς έφθανε το 30%.
Μέχρι τις 680 μονάδες οι πιθανότητες ανόδου προς τις 770 – 780 μονάδες δεν μεταβάλλονται, ωστόσο η δυναμική που είχε διαμορφωθεί στο διάστημα των προηγούμενων τριών εβδομάδων έχασε σε ισχύ και πιθανόν να προηγηθεί κάποιος σχηματισμός συσσώρευσης πριν οποιαδήποτε νέα ανοδική διαφυγή.
Η ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Τεχνολογικά αναλφάβητοι είναι οι ανώτατοι και ανώτεροι διευθυντές στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσίευσαν οι Financial Times.
Σύμφωνα με ευρήματα της μελέτης προκύπτει ότι μόλις το 6%(!) των διευθυντών μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών στο κόσμο διαθέτει κάποια τεχνολογική εμπειρία, παρά το γεγονός ότι τα ζητήματα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή της ατζέντας των τραπεζιτών.
Σχεδόν οι μισές από τις 109 μεγαλύτερες τράπεζες, δεν έχουν μέλη στο διοικητικό συμβούλιο με τεχνολογική εμπειρία και επιπλέον το ένα τέταρτο από αυτές έχουν μόνο έναν διευθυντή με τις σχετικές γνώσεις…
ΔΕΗ: Η Alpha Finance, έχει συμπεριλάβει την μετοχή στο μοντέλο πορτοφόλιό της, με τιμή τα 9,50 ευρώ. Παρά το ότι κατά τη διάρκεια του 2015 τα ανεξόφλητα υπόλοιπα προς την επιχείρηση έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, βλέπει ότι θα έχει σημαντικά οφέλη από την μεγάλη (και σε διάρκεια) πτώση των τιμών του πετρελαίου και συνεπακόλουθα και του φυσικού αερίου. Και γι αυτό, δίνει τιμή-στόχο τα 9,50 ευρώ, ακόμα και με υπολογισμό μηδενικών αυξήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ.
OΛΠ: Υπενθυμίζουμε, ότι σχεδόν 815 εκατ. ευρώ εισέπραξαν οι τούρκοι από τους κινέζους [όμιλος υπό την Cosco] για την παραχώρηση του 64,5% του μεγαλύτερου ιδιωτικού λιμανιού της Τουρκίας. Κι αυτή η συναλλαγή δίνει ένα μέτρο του τιμήματος που θα μπορούσε να εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι του Πειραιά, ένα λιμάνι τρεις φορές μεγαλύτερο στο εμπορικό του τμήμα…
ΚΡΙ-ΚΡΙ: Η φωτιά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας το 2013 όχι μόνο δεν έκαμψε τα αποτελέσματα της αλλά η ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου αύξησε την δυναμικότητα και τα περιθώρια κερδοφορίας καθώς η εταιρία εμφανίζει κερδοφορία 4,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Στο τρίτο τρίμηνο, το οποίο είναι παραδοσιακά το ισχυρότερο της χρονιάς, η πορεία των πωλήσεων και των λειτουργικών κερδών ακολουθεί την ανοδική τάση που εμφανίζεται στο εξάμηνο 2015.
ΣXOΛΙΟ: Ο Οκτώβριος δεν ήταν τελικά ένας τόσο µίζερος µήνας (+7,2%) αφού κατά την διάρκεια της εβδοµάδας που µας πέρασε σηµειώθηκε νέο υψηλό τριών µηνών για το Γενικό ∆είκτη ενώ και οι τζίροι βελτιώθηκαν κατά 24% πηγαίνοντας την µέση ηµερήσια συναλλακτική δραστηριότητα στα 37,2 εκατ. ευρώ. Ο µήνας που ξεκινάει έχει λόγους και αφορµές να είναι καλύτερος από τον Οκτώβριο…
ΚΙ αυτό γιατί εκτός από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περιλαµβάνει το δεύτερο σετ µέτρων για την εκταµίευση της υπόλοιπης δόσης του 1 δις ευρώ, τα αποτελέσµατα του γ’ τριµήνου και τις αναδιαρθρώσεις του MSCI.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η τελευταία συνεδρίαση αποδείχθηκε αρκετή για να ανατρέψει τις προσδοκίες για τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα και έτσι σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες 1,58%. Kαι ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών απώλειες 9,9%, ενώ η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών ενισχύθηκε κατά 7,3% και διαμορφώθηκε κοντά στα 42 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. μειώθηκε κατά 1,15. δισ ευρώ.
Αντίθετα, ο μήνας που ολοκληρώθηκε αποδείχθηκε ο δεύτερος συνεχόμενος ανοδικός, με τον ΓΔ να σημειώνει μηνιαία κέρδη 7,19%, τον ΔΤΡ κέρδη 42,91%, η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. ενισχύθηκε κατά 3,13 δισ ευρώ, ενώ η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 37,2 εκατ. ευρώ. Η συμπλήρωση του 10μηνου, βρήκε τον ΓΔ με απώλειες 15,13%, τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών με απώλειες 73,83% και την συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. μειωμένη κατά 12,48 δισ ευρώ.
ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Διατηρείται η υπερβολή στην μετοχή, καθώς πρόκειται για άλλη μια περίπτωση λογικής του παραλόγου. Η κεφαλαιοποίηση των 70 εκατ. σχεδόν καλύπτεται από την καθαρή ρευστότητα των 62 εκατ. και μας δωρίζεται κυριολεκτικά ένα πολύ καλό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της τάξης των 60 εκατ. ευρώ… Στο 56% της καθαρής της θέσης. 
PROFILE: Κάτω από τα 0,50 ευρώ συνιστά εξαιρετική επιλογή, καθώς αποτελεί κατά την γνώμη μας την υγιέστερη και ελκυστικότερη εταιρεία του κλάδου, μαζί με τον Λύκο. Ενδείκνυται για όσους θέλουν να έχουν έκθεση στον κλάδο, μέσω μιας εταιρείας, η οποία δεν επιβαρύνεται με καθαρό δανεισμό και έχει αυξητικό ρυθμό στα μεγέθη της…(Ρ/Ε15: 6, P/BV6M15: 0,4)
ΕΝΝΕΑΜΗΝΑ: Επισήμως η περίοδος έναρξης δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου ξεκίνησε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alpha Trust Ανδρομέδα το απόγευμα της Πέμπτης. Την Τρίτη (3/11) το απόγευμα ανακοινώνει η Σαράντης ενώ την Πέμπτη (5/11) ανακοινώνουν ΟΤΕ, Coca Cola (πριν το άνοιγμα) και Τιτάν.
Η ΕΚΘΕΣΗ: Στα 22,50 ευρώ από 20,10 πριν αυξάνει την τιμή-στόχο για την μετοχή του Τιτάνα η Alpha Finance που διατηρεί τη σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ… Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας θα ανέλθουν στα 0,64 ευρώ φέτος και στα 0,90 το 2016. Η χρηματιστηριακή εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία των εργασιών του ομίλου στις ΗΠΑ αλλά είναι επιφυλακτικότερη για τις αγορές Ελλάδας και Αιγύπτου.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017