Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;] – από και για τον κόσμο του Χ.Α… | Mikrometoxos.gr

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;] – από και για τον κόσμο του Χ.Α…

30.10.2015 12:54

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;] – από και για τον κόσμο του Χ.Α…

ΟΤΕ: Στα 104 εκατ. θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο 9ΜΗΝΟ, καταγράφοντας πτώση 45%. Τα έσοδα του ομίλου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 2,86 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 1,2%. ΑΥΤΑ μας λένε οι αναλυτές της ΑΛΦΑ ΦΑΙΝΑΝΣ που ταυτόχρονα διατηρούν την τιμή-στόχο των 10,0000 ευρώ και τη σύσταση “ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ” για τη μετοχή του Οργανισμού που ανακοινώνει αποτελέσματα στις 5 Νοεμβρίου.
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ενδιαφέρον το  γράφημα του, με την μετοχή να κάνει προσπάθεια ανοδικής κίνησης. Το επίπεδο των 5,16 ευρώ αποτελεί την πλησιέστερη στήριξη, με το αντίστοιχο των 5,34 ευρώ να παραμένει η κύρια αντίσταση μας στην παρούσα. Τα 4,9200 είναι η κοντινή μας στήριξη και επιθετική τάση. Με κλείσιμο στα 4,9400 ευρώ και με υψηλό ημέρας τα 5,0800 ευρώ. 
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: H ΠΕΙΡ φαίνεται να έχει τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες, ενώ έχει κάνει τις περισσότερες συγχωνεύσεις και έχει απορροφήσει και τα καταστήματα της MARFIN και της ΚΥΠΡΟΥ. Το 0,1080 είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση προς το 0,13 επίπεδο. Κοντινή στήριξη το 0,0960 και κύρια το 0,860 που όσο κρατάει συντηρεί και την ανοδικότητα της.
ΔΕΗ: Ο τίτλος της παραμένει σαφώς ανοδικός και κάνει προσπάθεια διάσπασης του 5,50 επιπέδου που ουσιαστικά μας δίνει επόμενο κοντινό στόχο τα 6,00 ευρώ. Οσο βρίσκεται πάνω από το επίπεδο των 5,30 ευρώ που είναι η κύρια στήριξη, δεν προβληματίζονται τα Long χαρτοφυλάκια.Με πτώση χθες 2,37% στα 5,3500 και υψηλό ημέρας τα… 5,5500 ευρώ.
XAΡΑΚΙΕΣ: [Aπό τον Ηλία Ζαχαράκη]: Τεχνικά και όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., η συνεδρίαση δεν άλλαξε τα δεδομένα, όμως “κάλεσε σε εγρήγορση” τους ενεργούς παίκτες του Χ.Α., σε περίπτωση που η διόρθωση συνεχιστεί και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.
Ξεκινώντας από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, το “stop” για τους “long” έχει ανέβει στις 213 μονάδες,ενώ κοντινή αντίσταση παραμένουν οι 222 μονάδες και κύρια οι 225.
Στην περίπτωση του Τραπεζικού δείκτη, σε περίπτωση “νότιας” κίνησης που θα προϊδεάσει για κλείσιμο χαμηλότερα των 255 μονάδων, απαιτούνται άμεσες κινήσεις μείωσης θέσεων. Παραμένει σαν πρώτη αντίσταση το ψυχολογικό όριο των 300 μονάδων.
Αναφορικά με τον ΓΔ, κρίνεται σαν θετική ένδειξη η παραμονή του υψηλότερα των 707 μονάδων, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι χάθηκε και μάλιστα εύκολα, η πρώτη στήριξη στις 720 μονάδες.
Για όσους επιμένουν να παρακολουθούν τις τεχνικές ενδείξεις, ο απλός ΚΜΟ των 30 ημερών εντοπίζεται στις 681 μονάδες, ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών στις 768,6 και ο εκθετικός στις 781,3 μονάδες.
TΡΑΠΕΖΕΣ: Μπορεί τα αποτελέσματα του 9μηνου του 2015 των ελληνικών τραπεζών να μην είναι τόσο άσχημα όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί, ωστόσο τα χειρότερα για τον κλάδο είναι ακόμη μπροστά…Στα 13 δισ. ευρώ τοποθετεί τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs, με αφορμή τα αποτελέσματα των stress test τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο…Ενώ εξαιτίας του υψηλού βαθμού αβεβαιότητας, ο «λογαριασμός» μπορεί να ανέβει στα 20 δισ. ευρώ. Η Goldman Sachs αποδίδει το μεγάλο εύρος των εκτιμήσεων στον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας.
ΧΑΡΑΚΙΕΣ εν ολίγοις: Ξεκινώντας από τον FTSE25, το “stop” για τους “long” έχει ανέβει στις 213 μονάδες,ενώ κοντινή αντίσταση παραμένουν οι 222 μονάδες και κύρια οι 225. ΔΤΡ: Στην περίπτωση του Τραπεζικού δείκτη, σε περίπτωση “νότιας” κίνησης που θα προϊδεάσει για κλείσιμο χαμηλότερα των 255 μονάδων, απαιτούνται άμεσες κινήσεις μείωσης θέσεων. Παραμένει σαν πρώτη αντίσταση το ψυχολογικό όριο των 300 μονάδων.
ΜΟΗ: Η μοναδική μετοχή του FTSE25 που έκλεισε χθες θετικά, χωρίς ουσιαστικά να βρεθεί στο ΜΕΙΟΝ ενδοσυνεδριακά. Μόλις 160 τμχ δόθηκαν με [-] και αυτά μέχρι το -0,09%… Διαπραγματεύεται σε υψηλά 6 και πλέον ετών. Γνωστά τα πάντα όλα για την δική της περίπτωση… Και σταματάμε εδώ…

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με υπόθεση απάτης 500 εκ. δολαρίων, πρωταγωνιστής της οποίας φέρεται να είναι Έλληνας «xρηματιστής», ο ΣΜΕΧΑ κρίνει σκόπιμο για την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού να επισημάνει τα εξής: Το συγκεκριμένο πρόσωπο που κατά τη δημοσιογραφική ορολογία αναφέρεται στα δημοσιεύματα αυτά ως “xρηματιστής”, δεν έχει οιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με τις χρηματιστηριακές εταιρίες (Ανώνυμες Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ΑΕΠΕΥ) μέλη του ΣΜΕΧΑ και δεν είναι νομίμως αδειοδοτημένο για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

ΧΠΑ: Συνεδρίαση δύο όψεων και στην Αγορά Παραγώγων, που ξεκίνησε επιφυλακτικά ανοδικάκαι κατέληξε σε αξιοπρόσεκτες απώλειες. Σημαντικά χαμηλότερες οι συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη, ενώ αύξηση παρουσίασαν οι όγκοι στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (4.290 συμβόλαια). Στα 9.144 συμβόλαια του δείκτη, αυξήθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Νοέμβριος). Το συμβόλαιο του δείκτη FTSE25 (συνολικά 2.316, 1.949 για τον Νοέμβριο και 367 για τον Δεκέμβριο – τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 216) κινήθηκε μεταξύ 215 και 221,5 μονάδων, γυρίζοντας σε υπερτίμηση 0,20%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης. 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017