Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα από και για τον κόσμο του ΧΑΑ

ΑΓΟΡΑ: Μπορεί ο όγκος να παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα στην Αγορά Παραγώγων, όμως η σχετική διεύρυνση του discount, δείχνει ότι οι εκεί παίκτες “λαμβάνουν τα μέτρα τους”…

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε στην Αγορά Ελληνικών Κρατικών ομολόγων, που είχε σαν κύριο γνώρισμα τις χαμηλές συναλλαγές και τις μικρές διαφοροποιήσεις (3ετες 7,24%, 5ετες 7,25% και 10ετες 7,46%).

Απόλυτα επιφυλακτικοί παραμένουν οι περισσότεροι από τους εγχώριους αναλυτές, που συνεχίζουν να επισημαίνουν ότι πολύ γρήγορα θα προκύψει για την Χώρα και την Αγορά ο αστάθμητος παράγοντας της πολιτικής σταθερότητας.

Τεχνικά, η συνεδρίαση δεν μπόρεσε να αλλάξει τα αρνητικά, τεχνικά, δεδομένα, που δημιούργησε το προχθεσινό κλείσιμο, καθώς Γενικός Δείκτης και FTSE25, δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν υψηλότερα από τις μέχρι πρότινος στηρίξεις των 640 και 190 μονάδων, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο, παραμένει ενεργό το σενάριο για minimum υποχώρηση, του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης προς τις 185 μονάδες και του Γενικού Δείκτη προς τις 630 μονάδες. 

Καθοδική διάσπαση των 630 μονάδων “θα ανοίξει την καταπακτή” για υποχώρηση προς τις 603 – 600 μονάδες.

ΕΛΠΕ: Κινήθηκε διαρκώς με θετικό πρόσημο μόνιμα με θετικό πρόσημο  η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (+5,88%),ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση στα υψηλά ημέρας. 

ΩΣ γνωστόν η μετοχή τους πιεζόταν συνεχώς ακολουθώντας μόνιμη πλαγιοκαθοδική πορεία, λόγω εξόδου από τον δείκτη MSCI Small Cap. Τώρα θα ηρεμήσει, αν μη τι άλλο. 

ΕΤΕ: Αύριο θα εισέλθουν προς διαπραγμάτευση οι 235.543.309 μετοχές της Εθνικής με τιμή εκκίνησης (λόγω reverse split) τα 1,21, ή 1,22 ευρώ (η τιμή της πρόσφατης, αλλά και της εν εξελίξει, για τους εγχώριους επενδυτές, αμκ στα 0,30 ευρώ, που σημαίνει premium 305%).

Υπενθυμίζεται ότι οι τίτλοι που θα προέλθουν από την Α.Μ.Κ. της Εθνικής, θα εισέλθουν προς διαπραγμάτευση στις 14/12, ενώ στις 18/12, εκτός από το triple witching Δεκεμβρίου…

Είναι και η τελευταία ημέρα παραμονής της μετοχής της ΕΤΕ στον δείκτη EuroStoxx 600, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εν λόγω συνεδρίαση.

———————

TAMΠΛO: Μία ανασκόπηση για το τι περιμένουμε στις τιμές των τραπεζών που σήμερα επανέρχονται στο ταμπλό…

ΑΛΦΑ: Έχει κάνει την αμκ στα 2 ευρώ μετά το r/s, οπότε κοντά σε αυτές τις τιμές και λίγο πιο πάνω έχει νόημα κάποιος να την δει. Κάποιος που ήθελε να συμμετάσχει στην αμκ και δεν μπόρεσε…

Η ΕΥΡΩΒ αντίστοιχα ξεκινάει στο 1,40 ενώ η αμκ έγινε στο 1,00 ευρώ οπότε έχει νόημα κάπου εκεί (έχει λιγότερα ομόλογα) ή λίγο παραπάνω…

Η ΕΤΕ ξεκινάει χωρίς τις νέες μετοχές στο 1,21 και δεν έχει κανένα νόημα να την δει κάποιος μέχρι τις 14 του μήνα που μπαίνουν οι νέες με τιμή στο 0,30.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Να περιμένουμε σημαντικές πωλήσεις. Eιδικά, από seniors ομολογιούχους περισσότερο από funds που θα βγάλουν αναγκαστικές πωλήσεις για πολλά εκατομμύρια χαρτιά…

  • Κι αυτό γιατί το καταστατικό τους δεν επιτρέπει να έχουν μετοχές. Παράλληλα και πωλήσεις από μετόχους που συμμετείχαν στην αμκ και θα έχουν κέρδος από την τιμή της αμκ και πάνω…
* ,