Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον κόσμο του Χ.Α[I] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον κόσμο του Χ.Α[I]

19.10.2015 21:40
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Λείπει πάντα η είδηση – καταλύτης που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση-δυναμική για την υπέρβαση των 700 – 710 μονάδων, ενώ όλοι μπορούν να διακρίνουν την “κόπωση” στην πλειοψηφία των μη Τραπεζικών Δεικτοβαρών τίτλων που αναλώνονται περισσότερο σε κινήσεις συντήρησης των πρόσφατα κεκτημένων.
EΤΕ: Μετά την ανοδική διαφυγή υψηλότερα της ζώνης 0,60 – 0,61 ευρώ, δεν υφίσταται σημαντική τεχνική αντίσταση, μέχρι τα 0,80 ευρώ, τα οποία έχει αναφέρει σαν, τεχνικό, στόχο η στήλη εδώ και πολλές συνεδριάσεις.  
EUROBANK: Τεχνικά έχει κάνει ένα διπλό πάτο στο 0,0190 ενώ για να πάρει ένα πρώτο σήμα χρειάζεται κατοχύρωση του 0,0260. Με επόμενο στόχο το 0,0330 και ενδιάμεση το 0,0300. Διάσπαση του 0,0230 μπορεί να δώσει και πάλι το 0,0200…
ΓΡΙΒ-ΛΑΜΔΑ σενάρια: Αμεση η επέμβαση των αρμοδίων… Σε απάντησή της λοιπόν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Grivalia σημειώνει ότι έχει διενεργήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με τη Lamda Development, όπως και με άλλους ομίλους, διερευνώντας πιθανές συνέργειες που θα δημιουργήσουν αξία.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Από τις μετοχές του 25άρη οι οποίες… έκλεισαν χθες με θετικό πρόσημο, μόνο η Grivalia (+1,74%) που μέσω των τελικών δημοπρασιών βρέθηκε από τα χαμηλά, στα υψηλά ημέρας, κατόρθωσε να ολοκληρώσει την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 1%!!
ΓΔ-ΤΕΧΝΙΚΗ εικόνα: Οσο διατηρείται η “ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ” χαμηλότερα των 700 – 710 μονάδων, μείζονος σημασίας θεωρείται η αποφυγή κλεισιμάτων χαμηλότερα 675 μονάδων… Καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι η τελευταία ανοδική κίνηση ήταν “fake” και θα ξαναβάλει σε δοκιμασία την ζώνη στήριξης 650 – 640.
ΧΑΡΑΚΙΕΣ: Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα παραμένει πτωτική, ενώ τα πρώτα σήματα αναστροφής της κρατούσας τάσης θα δοθούν με κλεισίματα του Δείκτη υψηλότερα των 730 – 735 μονάδων…
ΣΧΟΛΙΟ [Θαν. Σταυρόπουλος]: ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σημαντικό ποσοστό των συντηρητικών παικτών φοβάται την επανάληψη φαινομένων του παρελθόντος, όταν αρκετοί βραχυπρόθεσμοι παίκτες επέλεξαν την μερική ρευστοποίηση θέσεων σε μη Τραπεζικούς τίτλους… Προκειμένου να αντλήσουν την απαιτούμενη ρευστότητα που θα τους εξασφάλιζε την συμμετοχή τους στις Τραπεζικές Α.Μ.Κ… Σενάριο το οποίο ενισχύει η “παρουσία” των capital controls”, έστω και αν τα τελευταία αφήνουν “παράθυρο συμμετοχής” για τους εγχώριους κατόχους Τραπεζικών μετοχών.
ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ενώ ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών, για τον ΓΔ εντοπίζεται στην περιοχή των 777 μονάδων, δηλαδή σημαντικά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, αρκετοί τίτλοι του FTSE 25, έχουν υπερκεράσει τον δικό τους απλό ΚΜΟ των 200 ημερών και κινούνται αρκετά υψηλότερα.  Πρόκειται περί των ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΠΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΡΙΒ, ΛΑΜΔΑ, ΜΟΗ.
Η Deutsche Bank έχει έκθεση σε 54,7 τρισ ευρώ σε παράγωγα που είναι είκοσι φορές μεγαλύτερη από το γερμανικό ΑΕΠ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η έκθεση της J P Morgan σε παράγωγα είναι 5 τρισ. δολάρια.
ΤΕΛΙΚΑ θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να διερωτηθεί αν σε αυτή την χώρα … τον τιμητή των πάντων… έχει μείνει κάτι όρθιο. ΟΧΙ είναι η απάντηση… Ολα εδώ πληρώνονται άσπιλοι μας γερμανοί…
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017