Πολλά και ενδιαφέροντα [;] από και για τον κόσμο του Χ.Α - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πολλά και ενδιαφέροντα [;] από και για τον κόσμο του Χ.Α –

19.10.2015 00:03
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Yπενθυμίζεται πως υπέρβαση του 715 – 725 του Γενικού Δείκτη, αλλάζει την μεσοπρόθεσμη τάση, σε περίπτωση που καταφέρει να κατοχυρωθεί. Ο FTSE25 έχασε τις 207 μονάδες, με τις 204 να έχουν γίνει η πρώτη στήριξη και οι 200 μονάδες η κύριa. Το “stop” για τους “long” παραμένει στις 198 μονάδες.
 
EUROBANK: Η τελευταία των μοικανών τράπεζα και η μοναδική που δεν έχει κάνει κίνηση. Ο λόγος είναι το ό,τι είναι η μόνη που είναι ήδη ιδιωτική. Και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.. από την στιγμή που θα συμμετάσχουν οι μεγαλομέτοχοι. hrΑπό την άλλη όσο πιο χαμηλά κάνει την ΑΜΚ, τόσο μεγαλύτερο ποσοστό θα έχουν. 
 
EUROBANK: Οπότε πάει, όπου την… πάει η αγορά σαν λογική. Τεχνικά έχει κάνει ένα διπλό πάτο στο 0,0190 ενώ για να πάρει ένα πρώτο σήμα χρειάζεται κατοχύρωση του 0,0260. Με επόμενο στόχο το 0,0330 και ενδιάμεση το 0,0300. Διάσπαση του 0,0230 μπορεί να δώσει και πάλι το 0,0200…
 
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η μετοχή αυτού του ομίλου και να κάνει την Παρασκευή… 240 κομμάτια… Και 532 τμχ συνολικά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις!!! Αποτιμάται σε 60,9 εκατ. ευρώ. Τα  EBITDA αυξήθηκαν κατά 45,7%, στα 15,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με 10,8 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2014. Tα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,13 ευρώ σε σχέση με 0,07 στο 2014 (+84,5%).Με το εκτιμώμενο p/e κάτω του 7. 
 
JP ΑΒΑΞ: Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2015 διαμορφώθηκαν σε 212,2 εκατ. έναντι 216,8 εκατ. στο τέλος του 2014, λόγω της μικρής ζημιάς μετά φόρων της περιόδου και της μείωσης του υπολοίπου κεφαλαιακών αποθεματικών. Αποτιμάται σε 26,6 εκατ. ευρώ με την Book value στα 2,7300 ευρώ και στο ταμπλό… 0,3430 ευρώ [p/bv 0,126]
 

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – ΧΑΡΑΚΙΕΣ: Οι ταλαντωτές υποδηλώνουν σημαντικό ανοδικό περιθώριο, ενώ τα σήματα των ΚΜΟ των 30 και 50 ημερών έχουν ενισχυθεί αποκτώντας απόσταση από το σημείο καμπής. 

Όλα τα θετικά μηνύματα της τεχνικής εικόνας συνάδουν και με τα περισσότερα διαγράμματα των μετοχών του FTSE-25 τα οποία είτε διανύουν φάσεις διαφυγής (Διυλιστήρια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζες) είτε βρίσκονται σε σχηματισμούς συσσώρευσης.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ασφαλώς και αξίζουν αναφοράς οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι. Πιο συγκεκριμένα ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι οι Ελληνικές Τράπεζες πρέπει να λάβουν χρήματα απαραιτήτως έως τις 15 Νοεμβρίου και όχι μετά την πρώτη αξιολόγηση σχετικά με την πορεία εφαρμογής του προγράμματος. 
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Ασφαλώς και οι πολλαπλές προσκρούσεις των βασικών δεικτών του Χ.Α. στις πρώτες ενδυναμωμένες αντιστάσεις, δημιουργούν σημαντικά ερωτηματικά για την συνέχεια…
Παρά το γεγονός ότι η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έδωσε “φρέσκα” σήματα αγορών από MACD και από τους κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών.
ΓΕΝ.ΔΕΙΚΤΗΣ: Από την άλλη και σε περίπτωση πισωγυρίσματος, καλό θα είναι να μην διασπαστούν καθοδικά οι 675 και σε ακρότητα οι 645 μονάδες, που θεωρείται και ισχυρό “πλατύσκαλο” (650 – 645) για τον Γενικό Δείκτη.
Υπενθυμίζεται πως υπέρβαση του 715 – 725 του Γενικού Δείκτη, αλλάζει την μεσοπρόθεσμη τάση, σε περίπτωση που καταφέρει να κατοχυρωθεί.
FTSE25: Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχασε τις 207 μονάδες, με τις 204 να έχουν γίνει η πρώτη στήριξη και οι 200 μονάδες η κύριο. Το “stop” για τους “long” παραμένει στις 198 μονάδες.

 

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η επίμονη συσσώρευση λοιπόν έσπασε επιτέλους ανοδικά με αφορμή το ανοδικό ξέσπασμα των τραπεζών.Η βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ άλλαξε πλέον σε ανοδική με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στις 710 μονάδες και τη στήριξη στις 682 μονάδες.
Ο πρωταγωνιστής της θετικής αλλαγής, ο ΔΤΡ κατάφερε  στη χθεσινή συνεδρίαση να διασπάσει δύο αντιστάσεις (219 και 231 μονάδες) κι έτσι η βραχυπρόθεσμη τάση του γύρισε πλέον και αυτή σε ανοδική! Η επόμενη αντίσταση για τον δείκτη εντοπίζεται στις 259 μονάδες και η στήριξη στις 215 μονάδες.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η Alpha Βank και η Eurobank θα είναι οι τράπεζες με τις χαμηλότερες κεφαλαιακές ανάγκες, αυτό θα πρέπει να θεωρείται οριστικό. 
Με βάση ενδείξεις η ΑΜΚ που αντιστοιχεί στην Alpha Βank μετά από την αφαίρεση της επαναγοράς των ομολογιακών, του DTA της αναβαλλόμενης φορολογίας και των capital plans αντιστοιχεί σε 850 εκατ. με 1,2 δισ. και της Eurobank σε 1,3 δισ. 
To Fairfax θα καλύψει πλήρως τις κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank μέσω μιας νέας κοινοπραξίας διεθνών επενδυτών στην οποία θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Wilbur Ross. 
Στην Alpha Βank τώρα, διεθνείς επενδυτές και το Qatar θα συμμετάσχουν στην νέα ανακεφαλαιοποίηση. 
Οι δύο τράπεζες είναι οριστικό ότι μπορούν να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες τους μέσω των ιδιωτών μετόχων ενώ υπάρχει πιθανότητα – όχι βεβαιότητα αλλά πιθανότητα – να μην χρειαστεί να προβούν σε προσφορές ανταλλαγής στα ομολογιακά τους..

——————-

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ [από τον Ειδικό Συνεργάτη μας]

ΔΕΗ: Αν κάποιος μπορέσει να βγάλει άκρη, αναφορικά με τις προοπτικές του ομίλου, με δεδομένη και την υπάρχουσα πολιτική ηγεσία να μου πει και μένα. Πάντως με την αποτίμηση στα €1,1 δις, δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει λαμβάνοντας το μέγεθος του ενεργειακού ομίλου και παραβλέποντας τον υψηλό δανεισμό και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πολύ θετικές εξελίξεις αποτελούν η μείωση των τιμών πετρελαίου, οι αυξημένες βροχοπτώσεις και η επικείμενη απόφαση της ΕΕ για την δωρεάν διάθεση δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων. (Ρ/Ε15: 10, P/BV6M15: 0,2)
Infoquest: Cardlink είναι το νέο πουλαίν του ομίλου, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στα μεγέθη του, με δεδομένη την αύξηση της χρήσης των καρτών στις καθημερινές συναλλαγές. Πολύ καλά αναμένεται να κινηθούν και τα μεγέθη της θυγατρικής isquare, με δεδομένη την διάθεση των νέων μοντέλων της Apple. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η μετοχή είναι εξαιρετικά φτηνή στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ και ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα (€18 εκ.). (Ρ/Ε15: 30, P/BV6M15: 0,3)
ΛΥΚΟΣ: Η κολοσσιαία επιστροφή κεφαλαίου (€0,70) και το υψηλό καθαρό μέρισμα (€0,36) είχαν ως αποτέλεσμα να εισέλθουν αρκετοί βραχυπρόθεσμοι παίκτες στην μετοχή, με επακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία της, καθώς στην εξευτελιστική τρέχουσα αποτίμηση των περίπου €10 εκ., απουσιάζουν παντελώς οι αγοραστές. Σαφέστατα και αξίζει καλύτερης μεταχείρισης με δεδομένη και την εκτιμώμενη σημαντική αύξηση της χρήσης των καρτών. (P/BV6M15: 0,2)
KLEEMAN: Απίστευτα καλή χρηματιστηριακή συμπεριφορά από μία εξαιρετική εταιρεία. Όποιος θέλει μπορεί να ρευστοποιήσει πλέον οποιαδήποτε ποσότητα μετοχών και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει εισέλθει πολύ δυνατός παίκτης στην μετοχή. Η εταιρεία συνεχίζει την πολύ επιθετική της προσέγγιση των αγορών του εξωτερικού με την ίδρυση θυγατρικών, χωρίς να επηρεάζεται η υγιέστατη χρηματοοικονομική της διάρθρωση. Πρόσφατη σχετικά η διανομή της επιστροφής €0,10, που λογικά θα επαναληφτεί και του χρόνου, με δεδομένο και το καθαρό ταμείο των €2,5 εκ. (Ρ/Ε15: 10, P/BV6M15: 0,5)

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017