Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον κόσμο του Χ.Α.

Ελπίδες για ενίσχυση των διαθέσιμων κεφαλαίων που θα ανακυκλώνονται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προκύπτουν από τις επικείμενες αμκ των τραπεζών. 
Και τούτο γιατί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει κατατεθεί, επιτρέπεται η χρήση παλαιών κεφαλαίων (και) από τους Έλληνες επενδυτές, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών.
Επιτρέπεται λοιπόν το ξεμπλοκάρισμα των στάσιμων και εγκλωβισμένων κεφαλαίων (και) των εγχώριων επενδυτών, που είχαν παγώσει λόγω των γνωστών περιορισμών που επιβλήθηκαν κατά την διαδικασία επανέναρξης των συναλλαγών στο ΧΑ στις 3 Αυγούστου.
Το πόσα θα είναι αυτά τα κεφάλαια που θα ανακυκλωθούν στην αγορά δεν το ξέρουμε, μένει να φανεί, όμως όσα και να είναι, θα προσδώσουν έστω μικρή αύξηση της κινητικότητας.
Εμφανή είναι τα σημάδια κόπωσης στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά που δείχνει αδυναμία υπέρβασης των 685 μονάδων. Η αρχική αναλαμπή – τεχνική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών ατόνησε, ωστόσο έκλεισαν με κέρδη, ενώ τα warrants μηδενίζουν και οι επενδυτές πρέπει να ξεγράψουν, έχουν ακόμη περιθώρια πτώσης -99%.  
————————–
Οι μετοχές των τραπεζών
μετά από την πρόσφατη εξαΰλωση αντέδρασαν ανοδικά ωστόσο τα αρχικά κέρδη περιορίστηκαν, ενώ στη Eurobank για μια ακόμη φορά ο αγοραστής επιμένει. 

Στον FTSE 25 είναι εμφανής η κόπωση, στοιχείο που είχε καταγραφεί από τις προηγούμενες ημέρες καθηλώνοντας το χρηματιστήριο. 

Ο κίνδυνος κατά την περίοδο των ΑΜΚ των τραπεζών να πουλάνε μη τραπεζικές μετοχές για να τοποθετηθούν στις αυξήσεις κεφαλαίου είναι πιθανό σενάριο. 
Παρά τα σενάρια και τις φημολογίες, οι ΑΜΚ των τραπεζών θα πετύχουν, όπως και η ανακεφαλαιοποίηση ενώ θα ακολουθήσει μετά το πέρας των αυξήσεων ράλι στις μετοχές των τραπεζών. 
ΑΡΑΙΓ:
Στη δική της περίπτωση δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια, καθώς το διάγραμμα από την ημέρα που ο τίτλος άρχισε να διαπραγματεύεται στο Χ.Α. μέχρι και σήμερα “μιλάει” από μόνο του…Είναι από τις ελάχιστες μετοχές, που διατηρούν επαφή με τα ιστορικά υψηλά, ενώ σαν επόμενη τεχνική αντίσταση δείχνει η περιοχή των 7,40 ευρώ, με βάση τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα.
ΦΦΓΚΡΠ:
Συνεχίζεται η πλάγια κίνηση για την μετοχή του Folli Follie Group, με τον τίτλο να “ταλαιπωρείται” μεταξύ 17,90 και 18,55 ευρώ. Η διάσπαση ενός από τα δύο άκρα θα σηματοδοτήσει την βραχυπρόθεσμη κίνηση. Ελκυστικά αποτιμημένη…

 

———————

ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ:

Η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ θέτει τιμή-στόχο (fair value) τα 21,7 ευρώ για την Coca Cola, τονίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η εταιρία για τη μείωση των δαπανών. Σε ό,τι αφορά στον ΟΤΕ θέτει τιμή-στόχο στα 7,20 ευρώ. Σημειώνει ότι οι προσπάθειες της διοίκησης του Οργανισμού κατευθύνονται στη διατήρηση των ισχυρών ταμειακών ροών και των περιθωρίων κέρδους.

Για τη μετοχή της Aegean θέτει τιμή-στόχο στα 10,00 ευρώ. Προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας το 2015 θα διαμορφωθούν στα 1,10 ευρώ και στο 0,87 το 2016. Για τον όμιλο Μυτιληναίου εκτιμά ότι τα κέρδη του θα ανέλθουν φέτος στα 60 εκατ. ευρώ. Για τον ΟΠΑΠ θέτει τιμή-στόχο τα 5,95 ευρώ και προβλέπει ότι θα καταγράψει καθαρά κέρδη 193,5 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ: Ηλίας Ζαχ.[Ι]:

Η αγορά έβγαλε διόρθωση που σταμάτησε το 198. Αν καταφέρει και κάνει νέο υψηλό, τότε το stop μας θα το ανεβάσουμε στις 198 μονάδες. Το 203 είναι η κοντινή αντίσταση και η κύρια το επίπεδο του 205- 207, του οποίου η διάσπαση θα ενεργοποιήσει stops από short ή νέους αγοραστές.

Η ΕΤΕ ουσιαστικά όχι μόνο έπιασε αλλά έσπασε και τον στόχο μας, γεγονός που ενεργοποιεί τον επόμενο στόχο του 0,59 με το 0,47 νέο μας stop στο Intraday και με την στήριξη στο 0,50.

Η ΠΕΙΡ με την ΕΥΡΩΒ απλά κάνουν άλλο ένα retest των χαμηλών τους τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να χάσουν, μιας και οι πωλήσεις θα συνεχιστούν. Ο Ελλάκτωρ πλησιάζει το 1,80 επίπεδο που είναι κοντινή αντίσταση και της οποίας η διάσπαση μπορεί να μας δώσει το κύριο του 1,92.

Ο ΟΤΕ συνεχίζει το φλέρτ με το 8,70, που διάσπαση του θα δώσει – αν μη τι άλλο – έξαρση στο 9άρι με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Η ΜΕΤΚ βρέθηκε στα 8,00 πλέον και σε νέα υψηλά αρκετών εβδομάδων, ενώ το ΦΡΙΓΟ ενεργοποιεί τον στόχο του 2,38.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ – απάντηση: 

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της στα 2,9000 από 3,4000 ευρώ έχουν δώσει οι αναλυτές της Eurobank Equities, διατηρώντας παράλληλα την σύσταση “ΑΓΟΡΑ”…Καθώς το περιθώριο ανόδου του τίτλου από τα τρέχοντα επίπεδα διαμορφώνεται στο 60%. [Οταν είχαν δημοσιεύσει την έκθεση τα περιθώρια ανόδου ξεπερνούσαν το 90%].

OI αναλυτές της Ε.EQ. υπογραμμίζουν τα σημαντικά ρίσκα και το ενδεχόμενο αυξημένης μεταβλητότητας λόγω του πολιτικού σκηνικού. Αν και βλέπουν προοπτικές για αύξηση κερδοφορίας από την εταιρία, λόγω και του αυξημένου ανεκτέλεστου, της βελτίωσης των τάσεων στην Αττική Οδό, τις προοπτικές στα απορρίμματα και την αύξηση παραγωγικής ικανότητας στην ΑΝΕΜΟΣ 

Οπως αναφέρουν, η κλιμάκωση της κρίσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αναμένεται να έχει επηρεάσει τόσο τον κλάδο των κατασκευών όσο και αυτόν των παραχωρήσεων. Ως εκ τούτου, προχώρησαν σε μείωση των προβλέψεων για τα έσοδα και της κερδοφορία των εν λόγω κλάδων.

* ,