Πολλά και ενδιαφέροντα[;] από και για τον κόσμο της αγοράς [19.11] | Mikrometoxos.gr

Πολλά και ενδιαφέροντα[;] από και για τον κόσμο της αγοράς [19.11]

20.11.2015 00:01

 

Με την πέννα του μικρομέτοχου

 

ΑΓΟΡΑ-ΑΠΟΨΗ: Απόλυτα απογοητευμένοι και εξαιρετικά επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι, από τους εγχώριους παράγοντες της Αγοράς. Απόλυτα ενδεικτική η άποψη του Κώστα Φέγγου (Versal ΑΕΕΠΕΥ), που μεταξύ άλλων επισημαίνει πως “οι Τράπεζες δίνονται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές στα funds που έχουν μεγάλα κεφάλαια να επενδύσουν, οι διοικήσεις παραμένουν Ιδιωτικές και οι Έλληνες επενδυτές καταστρέφονται χωρίς ελπίδα να ανακτήσουν τα κεφάλαιά τους.

Στα θετικά νέα, πρέπει να καταγραφεί η επιτυχία να παραμείνουν οι Τράπεζες Ιδιωτικές και το γεγονός ότι τα ξένα funds δεσμεύουν και άλλα χρήματα στην Ελλάδα (έστω και σε αυτές τις τιμές). Οπότε θα πρέπει να στηρίξουν τις επενδύσεις τους”. Σύμφωνα με τον κ. Φέγγο, “για να επιστρέψουν σε ‘κανονικότητα’ οι Τράπεζες και να αρχίσουν να χρηματοδοτούν την Οικονομία, δεν αρκεί η ανακεφαλαιοποίηση, αλλά πρέπει να επιστρέψουν και χρήματα στην Ελλάδα και να διασφαλιστεί ότι δεν θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση στο μέλλον”.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δραματικές ήταν οι πιέσεις έως -28% που ασκήθηκαν στις μετοχές των τραπεζών, λόγω των σοκαριστικών discount στις τιμές στα βιβλία προσφορών που φθάνουν το -98% αλλά και των τριγμών που εμφανίζει η ελληνική κυβέρνηση με την παραίτηση Σακελλαρίδη. Ωστόσο στηρίξεις από τον FTSE 25 περιόρισαν αισθητά τις απώλειες από τις τράπεζες. Η κυβέρνηση κλυδωνίζεται, βρίσκεται υπό αμφισβήτηση και η παράμετρος αυτή επιδεινώνει το ήδη αρνητικό κλίμα στην αγορά. 

Οι πιέσεις στις τράπεζες ήταν δραματικές έως -15% η Εθνική, -28% η Πειραιώς -29% η Attica bank -23,8% η Eurobank στην κυριολεξία κραχ, ενώ μόνο η Alpha bank στο -6,5%….και ορισμένες μετοχές του FTSE 25 που αντισταθμίζουν τις τραπεζικές απώλειες. 
Οι τιμές στα βιβλία προσφορών σοκάρουν. Ήδη στην Eurobank η τιμή στο βιβλίο προσφορών προ reverse split 0,01 ή 1 ευρώ μετά το reverse split. Στην Alpha bank προ reverse split διαμορφώνεται σε 0,04 ευρώ ή μετά RS 2 ευρώ. 
Στην Εθνική 0,30 ευρώ μετά το reverse split ή προ RS 0,02 ευρώ που σημαίνει discount -95%. Στην Πειραιώς η τιμή στο βιβλίο θα καθοριστεί στα 0,30 ευρώ μετά το reverse split ή προ reverse split 0,003 ευρώ. 
EXAE aithoyses

H EKΘΕΣΗ της ημέρας: Τις εκτιμήσεις για τα κέρδη γ΄τριμήνου των Jumbo, OΠΑΠ, Fourlis, Folli, Aegean και Intralot δημοσίευσαν σε σχετικό σε σχετικό report τους οι αναλυτές της Eurobank Equities. Αναλυτικά:-

ΟΠΑΠ: Οι εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 43 εκατ. και EBITDA 78 εκατ. ευρώ. Διατηρείται η τιμή-στόχου των 9,10 ευρώ και η σύσταση ΑΓΟΡΑΣ για τη μετοχή του. Στα 6,77 ευρώ στο χθεσινό κλείσιμο, που σηματοδοτεί δυνητική απόδοση της τάξης του 34% καθαρά.

ΜΠΕΛΑ: Σχετικά με την Jumbo όι εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο για ΕBITDA (α’ τριμήνου χρήσης) που θα διαμορφωθούν στα 30,5 εκατ. Η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 10,00 ευρώ και την σύσταση ΑΓΟΡΑ για τη μετοχή. Στα 9,38 ευρώ στο χθεσινό κλείσιμο, που σηματοδοτεί δυνητική απόδοση της τάξης του 6% καθαρά.

ΦΦΓΚΡΠ: Η Eurobank Equities προβλέπει ότι τα EBITDA της Folli Follie θα διαμορφωθούν στα 52 εκατ. ευρώ. Δεν μεταβάλλει την τιμή-στόχο των 25,1000 ευρώ και τη σύσταση Διακράτησης.  Στα 19,95 ευρώ στο χθεσινό κλείσιμο, όπερ δυνητική απόδοση της τάξης του 25% καθαρά.

ΦΡΛΚ: Σε ό,τι αφορά στην Fourlis οι αναλυτές της προβλέπουν ότι τα EΒΙΤDA θα ανέλθουν στα 8 εκατ. το γ’ τρίμηνο. Διατηρείται η τιμή-στόχου των 3,20 ευρώ και η σύσταση Διακράτησης με δυνητική άνοδο 23% καθαρά. Χθεσινό κλείσιμο στα 2,59 ευρώ και προοπτικές εν δυνάμει ανόδου κατά 23%.

ΑΡΑΙΓ: Για την Aegean η Eurobank Equities προβλέπει ότι τα EBITDAR θα ανέλθουν στα 124 εκατ. Δεν αλλάζει την τιμή-στόχο των 9,0000 ευρώ και τη σύσταση Διακράτησης. Δυνητική αύξηση με βάση το χθεσινό κλείσιμο στα 6,9000 ευρώ σε ποσοστό 30,4%.

ΙΝΛΟΤ: Για την Intralot οι εκτιμήσεις κάνουν αναφορές για EBITDA 42 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η ΑΧΕ περικόπτει την τιμή-στόχο στα 1,47 ευρώ, από 1,50 ευρώ πριν. Χθες έκλεισε στα 1,3900 ευρώ. Πιθανή άνοδος 8 σεντς ή 5,5% καθαρά. 

ΟΤΕ: Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις “μετράει” ο τίτλος του ΟΤΕ (+3,84%) που έκλεισε σε νέα υψηλά τρέχοντος έτους. Αν ξεφύγει από την ζώνη αντίστασης των 9,48 – 9,50 ευρώ, δημιουργεί προϋποθέσεις κίνησης προς τα 10,50 ευρώ.

ΧΑΡΑΚΕΣ [Ηλ. Ζαχαράκης]: Στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη, οι αμέσως επόμενες, τεχνικές, αντιστάσεις εντοπίζονται στις 678 και 684 μονάδες και οι πρώτες στηρίξεις στις 659 και 647 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,18%), θεωρείται θετική εξέλιξη η διατήρηση υψηλότερα των 199 μονάδων. Επόμενη αντίσταση στις 203 και 205 – 207 μονάδες και οι πρώτες στηρίξεις στις 198, 194 και 192 μονάδες. “Intraday position long” με “stop” τις 190 μονάδες.

ΧΠΑ: Σημαντικότατη καθίζηση των συναλλαγών στην Αγορά Παραγώγων, ενώ αξίζει υπενθύμισης ότι σήμερα λήγουν τα συμβόλαια Νοεμβρίου, ενώ η προχθεσινή έξοδος της Πορτογαλίας στις Αγορές με αρνητικό επιτόκιο, επανέφερε τους λίγους αγοραστές στην Αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα την επιστροφή των αποδόσεων, για τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους, σε χαμηλότερα επίπεδα: 3ετες 5,73%, 5ετες 6,35% και 10ετες 6,86%.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017