Πολλά και ενδιαφέροντα[;] από και για τον κόσμο της αγοράς [ μέρος α΄]

… KAMMIA ΣΧΕΣΗ με το XAA

 

Σε υψηλά 6 σχεδόν ετών η εξαιρετική μετοχή του πολύ ποιοτικού και άξιου ομίλου της Π.Πετρόπουλος. Ελάχιστοι την…καταδέχτηκαν… Αντ’ αυτού αλλά και των Πλ Κρήτης Πλ Θράκης Καρέλιας Σαράντης τις 3… μαρμαρικές Kυριακίδης, Ικτίνος, Μermeren προτίμησαν τις…

Ποιές προτίμησαν; Ξέρετε εσείς…Αυτές που τα ξάφρισαν όλα ξανά και ξανά και ξανά…Που μυαλό για σοβαρότητα… για μελέτη… για εκτίμηση.

Να προσθέστε στη λίστα που χάρισε απίστευτες αποδόσεις στη πιο μαύρη 7ετία του ΧΑΑ και τις Jumbo, Folli, ΟΛΘ, ΟΛΠ, Coca Cola, TITK, AΡΑΙΓ.

Μέχρι τώρα σας παραθέσαμε 15 μτχ που χάριζαν και χαρίζουν από ικανοποιητικές έως καταπληκτικές αποδόσεις στα επενδυθέντα σε αυτές κεφάλαια

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ… Γράψτε και τις ΜΟΗ [την πρόσεξαν αλλά λίγοι συγκριτικά…]Κρι Κρι, Autohellas, Κάρατζη, Mls, Eυρ Πίστη… Οπότε φθάσαμε στο πραγματικό Black Jack!! Για να μιλήσουμε στην γλώσσα των τζογαδόρων…

Είκοσι μία δηλ μετοχές όπου αντί να χάνει κανείς το 99% και 99,99% των κεφαλαίων θα είχε αποδόσεις κατά μέσο όρο που θα ξεπερνούσαν το 150%!

Να μην τα βάζουμε επομένως συνεχώς με το ΧΑΑ και με τους κακούς του δαίμονες… να κάνουμε και την αυτοκριτική μας που και που…

ΣΧΟΛΙΟ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ [από VKP]: Τον πραγματικά ισχυρό δεν τον σκιάζει…φοβέρα καμμιά! Πόσο μάλλον όταν η φοβέρα ήταν… η μη ένταξη του τίτλου του στον δείκτη της MSCI όπως είχαν προαναγγείλει έγκυροι παράγοντες της αγοράς. Ξεπούλησαν οι…βιαστικοί παίκτες που πόνταραν στην είσοδο και απογοητεύτηκαν που δεν την είδαν. Δεν έδωσαν, βλέπετε, καμμία σημασία, προσοχή στη πραγματική του δύναμη…

Αυτή που του προσπορίζουν τα θεμελιώδη και οι προοπτικές περαιτέρω επιχειρηματικής ενδυνάμωσης που είναι έννοιες παντελώς άγνωστες σε αυτούς… Στους “μπεσβγενάκηδες” δηλαδή του ΧΑΑ…Περί της μετοχής της Motor Oil εξυπακούεται ο λόγος, που μετά το χθεσινό +5,60% στα 10,75 ευρώ ενισχύεται έτι περαιτέρω σήμερα με άνοδο 6,05% στα 11,4000 ευρώ. Σε απόσταση δηλ. μόλις 3% από τα υψηλά της για την… Εξαετία!

ΣΧΟΛΙΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ [Από τον Θαν. Σταυρόπουλο]: Ακόμα μία συνεδρίαση, η τρίτη της χρηματιστηριακής εβδομάδας, που επιβεβαίωσε τις διαφορετικές ταχύτητες οι οποίες επικρατούν στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ. Με την “όπισθεν” επιμένει να κινείται ο Τραπεζικός κλάδος, “πρόσω σιγά” ο υπόλοιπος, μη Τραπεζικός, 25αρης, ο οποίος δεν αποκλείεται να παραμείνει σε “επιστράτευση” μέχρι να ολοκληρωθούν οι πιέσεις στο Τραπεζικό ταμπλώ, ενώ στην “νεκρά” παραμένουν μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σημερινό ενδιαφέρον, σχεδόν, μονοπώλησαν οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, καθώς η Αγορά άρχισε να παίρνει μία πρώτη “γεύση”, όσον αφορά τις τιμές στις οποίες θα διενεργηθούν οι κεφαλαιακές ενισχύσεις των συστημικών Τραπεζών και βέβαια αντέδρασε αναλόγως ..

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο στα 7,3 από 8,8 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ υποβαθμίζει και τη σύσταση σε “accumulate” από “buy”, μετά την επιβολή νέου φόρου στα παιχνίδια του Οργανισμού, σημειώνοντας πως ο νέος φόρος αναμένεται να πλήξει την κερδοφορία του ΟΠΑΠ. Χαμηλότερα του 25αρη, επιστροφή των αγοραστών για τα Πλ. Θράκης (+9,09%), με κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας και με αυξημένες συναλλαγές. Παραμένει, τεχνικά, ζητούμενο, η υπέρβαση των 1,44 – 1,46 και 1,50 ευρώ.

ΧΑΑ-ΤΑΜΠΛΟ-αγορά: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 2,12% στις 671,82 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που κατέγραψε η αγορά, ήταν στις 671,97 μονάδες και η χαμηλότερη στις 653,30. Η καθαρή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 15,14% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης, διαμορφούμενη στα 44,52 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ  πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 1,93 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 2,37% ενώ  ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,84%.

Το βάρος της σημερινής ανόδου το σήκωσαν οι μη τραπεζικές μετοχές, οι οποίες συνέχισαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την έντονη ανοδική αντίδραση, «κόντρα» μάλιστα στον τραπεζικό κλάδο. Παρά το «νωθρό» ξεκίνημα, η αγορά έδειξε να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ειδικά οι τίτλοι του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, οι οποίοι άφησαν θετικές εντυπώσεις τόσο με την άνοδό τους όσο και με τον όγκο συναλλαγών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σχεδόν «ελεύθερη πτώση» του γενικού δείκτη από τις 723 μονάδες στις αρχές Νοεμβρίου, στις 641 μονάδες τη Δευτέρα, ενεργοποίησε τις στηρίξεις της αγοράς. Σε αυτό βοήθησε φυσικά η συμφωνία της κυβέρνησης και των θεσμών, προκαλώντας μια ανακούφιση στην αγορά, η οποία αποτυπώνεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε την έβδομη κατά σειρά ημέρα ισχυρής πτώσης, καθώς αδυνατεί η αγορά να αποβάλλει την «ευαισθησία» της στις διαρροές, εκτιμήσεις και φήμες σχετικά με την χρηματιστηριακή πορεία των τραπεζικών μετοχών. Παρά το γεγονός ότι ο κλάδος κατάφερε σε μια δύσκολη συγκυρία να «τρέξει» τέσσερις ΑΜΚ επιτυχημένα, οι επενδυτές έχουν βάλει πλέον το μικροσκόπιο τους στις τιμές στις οποίες θα τεθούν σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές, με το discount να εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει κατά πολύ τα μέσα ιστορικά επίπεδα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ με την… είσοδο της Πέμπτης

 

* ,